In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Morgen open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Zomer in het Abdijmuseum

Kids@TenDuinen

WO 6 JULI T.E.M. WO 31 AUGUSTUS 2016
Kom op zomerse woensdagen met het hele gezin naar het museum! We spreken af om 14.30 uur voor een toffe workshop voor kinderen. Op hetzelfde moment vindt een rondleiding voor volwassenen plaats. Uiteraard kunnen ook individuele bezoekers deelnemen aan de rondleiding of de workshop.

De schatten van vlieg in het Abdijmuseum Ten Duinen

vr 1 juli 2016 tot wo 31 augustus 2016

Vind de Schat van Vlieg in Abdijmuseum ten Duinen en kijk je ogen uit.Doe tussen 1 juli en 31 augustus mee aan de zomerse zoektocht naar de Schatten van Vlieg en verzamel drie verschillende kijkboekjes boordevol spelletjes. Vind jij een schatkist, dan beleef je een heus kijkavontuur. En maak je kans op beeldige prijzen!

Lees verder

Expo 'De Domeinen van de Duinenabdij'

di 28 juni 2016 tot di 10 januari 2017

Bij de Duinenabij valt op hoe groot de domeinen waren die de abdij in de streek bezat en hoe slim de cisterciënzers waren in de uitbating van deze uithoven en boerderijen. Ontdek meer over Ten Bogaerde en Hof Ter Hille door de eeuwen heen.

Lees verder
Museumcafé Abdijmuseum Ten Duinen

Het terras met het mooiste uitzicht in Koksijde? Ons museumcafé wacht op jou deze zomer!

Rondleiding Abdijmuseum Ten Duinen

WO 6 JULI T.E.M. WO 31 AUGUSTUS 2016 Elke woensdag in de zomervakantie leidt een Nederlandstalige gids de bezoekers gedurende ca. 1,5 uur rond in het Abdijmuseum!

3 goede redenen om een bezoek te plannen:

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Monniken in eetzaal - Abdijmuseum Ten Duinen

Wonen, werken, bidden, eten, spelen, liefhebben in een middeleeuwse cisterciënzerabdij … het zal je verbazen hoe verschillend en gelijkaardig de middeleeuwer en de moderne mens wel zijn!

Bezoek aan de Zuid-Abdijmolen

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.