In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Morgen open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Boek

NIEUW: boek 'Idesbald. Gedenken en begraven in de Duinenabdij'

‘Idesbald. Begraven en gedenken in de Duinenabdij’ is een rijk geïllustreerd boek naar aanleiding van de expo 'Z. Idesbald en de 1000 skeletten. Het boek vertelt hoe onze voorouders het sterven ervaarden en werden begraven. Maar ook over Idesbald en de devotie die ontstond rond de bekendste abt van de Duinenabdij.

Boek 'Idesbald - begraven en gedenken in de Duinenabdij'

3 goede redenen om een bezoek te plannen:

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Monniken in eetzaal - Abdijmuseum Ten Duinen

Wonen, werken, bidden, eten, spelen, liefhebben in een middeleeuwse cisterciënzerabdij … het zal je verbazen hoe verschillend en gelijkaardig de middeleeuwer en de moderne mens wel zijn!

Bezoek aan de Zuid-Abdijmolen

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.

Expo 'De Domeinen van de Duinenabdij'

di 28 juni 2016 tot zo 31 december 2017

Bij de Duinenabij valt op hoe groot de domeinen waren die de abdij in de streek bezat en hoe slim de cisterciënzers waren in de uitbating van deze uithoven en boerderijen. Ontdek meer over Ten Bogaerde en Hof Ter Hille door de eeuwen heen.

Lees verder