Waar zitten de LEGO® fans? Op 22 mei verzorgt Little Brickroom een nieuwe workshop rond de boeiende geschiedenis van de Duinenabdij. Gast van dienst is Giovanni, die samen met David deelnam aan dat tv-programma over de blokjes! Deze bouwmeester zal je begeleiden om bouwwerken uit LEGO® te maken die het verleden tot leven laten komen.

Op zondagnamiddag 22 mei kan je in het Abdijmuseum even teruggekatapulteerd worden naar die Merovingische periode. Sinita, Bert en Koenraad zijn erfgoedvrijwilligers die aan levende geschiedenis doen. Ze komen helemaal uitgerust in Merovingische kledij naar het museum! Sla dus eens een babbeltje met een Merovinger en ontdek hoe men toen leefde.

Rondleiding doorheen de Themaopstelling 'Merovingen in Koksijde', gebracht door gemeentearcheoloog en wetenschappelijk medewerker van het Abdijmuseum Alexander Lehouck. Na de opgravingen door Agentschap Onroerend Erfgoed was hij rechtstreeks betrokken bij de verschillende onderzoeken.

Nog t.e.m. 8/01/2023.

Begin 2017 deden archeologen een spannende ontdekking op de bouwwerf van het nieuwe politiekantoor in Koksijde. Wie waren die Merovingen die er 1300 jaar terug leefden? Een themaopstelling met archeologische vondsten & bouwwerken uit LEGO ® bouwstenen.