2023 heeft weer heel wat in petto voor onze vriendenkring 'Familiares de Dunis'! Ontdek hier de activiteiten die nu al bekend zijn. Nog geen lid? Hier vind je meer info over hoe je een lidkaart kan bekomen.

 

  • Zondag 10 december 2023 - lezing 'Van gidsenopleiding naar nieuwe rondleiding: een hele onderneming!' – door An Vandermeersch (in memoriam: Joris De Snoeck)

Tijdens de gidsenopleiding ontdekten An Vandermeersch en wijlen Joris De Snoeck heel wat gelijkenissen tussen het verhaal van de Duinenabdij en de ondernemingen waarin ze hun carrière doorbrachten. Het museumteam zag hierin een kans om een nieuwe rondleiding uit te werken met een heel specifieke invalshoek: de Duinenabdij als onderneming. Enthousiast namen Joris en An de uitnodiging aan en werkten ze het jaar na hun gidsenopleiding met collega-gidsen, het team van het museum en een paar externe raadgevers aan de rondleiding: “De Duinenabdij: een hele onderneming” uit.

Op 10 december deelt An met ons hoe dit tot stand is gekomen, welke lessen ze toen hebben geleerd en wat de uitdagingen voor de toekomst zijn.

Mededeling van het bestuur:

Oorspronkelijk zou Joris deze lezing ook mee geven met An.  Maar op vrijdag 24 november moesten we onverwacht afscheid nemen van hem. Het bestuur wenst de familie en vrienden van Joris heel veel sterkte toe. We besloten samen met An om deze lezing te laten doorgaan, als eerbetoon aan Joris.  

Praktisch:

  • Waar? Abdijmuseum Ten Duinen (filmzaal) – inkom via bezoekerscentrum A. Verbouwelaan 15
  • Wanneer? Op zondag 10 december 2023 om 10.30 uur.
  • Ticketprijs? (incl consumptie): Leden 2,00 euro/Niet-leden: 5,00 euro
  • Inschrijvingen via de webshop