4 april /// Behoud, beheer en ontsluiting /// Abdijmuseum Ten Duinen, Koksijde

De ruïnes van de Duinenabdij zijn slechts een schim van de grandeur die ze ooit is geweest. Het beheer en de ontsluiting van de archeologische site vergt tot op vandaag grote inspanningen. We blikken terug op ingrepen uit het verleden en kijken ook al even in onze glazen bol, want wat brengt de toekomst voor deze ruïnes?

PROGRAMMA:

19.00 UUR
Verwelkoming | inleiding
door Monumentenwacht & Abdijmuseum Ten Duinen

19.30 UUR
Bezoek aan de ruïnes van de abdijsite Ten Duinen met aandacht voor behoudstechnieken, beheer en ontsluiting
door Alexander Lehouck (archeoloog Abdijmuseum Ten Duinen) & Monumentenwacht

20.30 UUR
‘Behoud, beheer en ontsluiting van de abdijsite Ten Duinen’
Sprekers: Nele Goeminne (Monumentenwacht Archeologie), Alexander Lehouck en Dirk Vanclooster (directeur Abdijmuseum Ten Duinen)

21.30 UUR
Napraten met een drankje & hapje

22.00 UUR
Einde

PRAKTISCH:

Locatie = Abdijmuseum Ten Duinen
Koninklijke Prinslaan 2, 8670 Koksijde

Inschrijven
Deze activiteit is gratis toegankelijk. Om praktische redenen is inschrijven wel verplicht. Wees er snel bij! Stuur ten laatste drie dagen vóór elke activiteit een mail naar abdijmuseum@koksijde.be. Vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en met hoeveel personen je zal aanwezig zijn. Pas na het ontvangen van een positieve bevestigingsmail ben je zeker van je deelname.

Ruïnes Ten Duinen in Koksijde
Ruïnes Ten Duinen in Koksijde
Partners 'Ruïnes, bouwstenen van de tijd'
Partners 'Ruïnes, bouwstenen van de tijd'

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!