Aanbod rondleidingen voor volwassenen

Groepsbezoeken najaar 2020

Volgens de richtlijnen van de veiligheidsraad en na beslissing van het college van Burgemeester en Schepenen wijzigde sinds kort de museale werking van Abdijmuseum Ten Duinen. Concreet kan je alleen in de voormiddag van dinsdag tot en met vrijdag boeken en heb je dan het museum voor jouw groep alleen! Het aanbod aan rondleidingen wijzigt ook tijdelijk.

Foto door Kelly Sikkema - Unsplash
Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Abdijmuseum Ten Duinen neemt je mee naar de middeleeuwen toen de abdij één van de ‘big five’ was in graafschap Vlaanderen. Het museum zoekt samen met jou naar de sporen van de mensen achter het bakstenen bouwproject avant la lettre. Echt iets voor de Belg die met een baksteen in de maag geboren is!

De Duinenabdij - een hele onderneming (promobeeld)

Kloosterordes zou je de Europese multinationals avant la lettre kunnen noemen. In deze rondleiding vergelijken we de Duinenabdij met een moderne onderneming. Benieuwd welke gelijkenissen er zijn tussen de middeleeuwse abt en de CEO van vandaag?

Rondleiding met gids in het Abdijmuseum Ten Duinen

Een klassieker in ons aanbod die steeds scoort bij ons publiek!

Beklim de Zuid-Abdijmolen (c) Michel Maes Fotografie

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.

Tijdelijk niet beschikbaar in ons aanbod:

Rondleiding inclusief bierdegustatie

Samen met een gids ontdek je de site en het museum op een biermanier! Als afsluiter proef je de vier soorten St.-Idesbald: het abdijbier van Ten Duinen!

Bierdegustatie (c) Carels Photography