Abdijavond: Tuur Florizoone & Didier Laloy

Concert op 11 augustus. Van alle meesters op knoppen en toetsen die balgenland België heeft voortgebracht zijn trekharmonicaspeler Didier Laloy en accordeonist Tuur Florizoone de meest avontuurlijke.

Tegengestelden trekken elkaar aan! Dat wordt toch gezegd. En het is zeker waar voor Tuur Florizoone (MixTuur / Aanrijding in Moscou / Tricycle / … ) en Didier Laloy (Tref, S-tres, Urban Trad…). Vlaams en waals. Folk en jazz. En voor de specialisten: diatonisch en chromatisch accordeon. Bovendien wordt aan de ene een geweldig gevoel voor ritme & melodie toegeschreven en staat de andere bekend om zijn uitzonderlijke zin voor harmonie & verrassende klanken.     

Het resultaat van deze samenwerking is een meeslepend totaalpakket van stijlen en emoties. Met opnieuw veel tegengestelden: nostalgisch en vernieuwend, triest en opbeurend, intiem en onstuimig.

Opvallend is dat de muziek van Tuur Florizoone & Didier Laloy zowel op cd als live uitstekend werkt. Kom en overtuig uzelf.

Tuur Florizoone & Didier Laloy
Tuur Florizoone & Didier Laloy

Ook interessant

Raadselsteen, opgegraven in 1954 in een puinlaag van de abtswoning en sindsdien voer voor diverse theorieën
Collectie Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen biedt vanaf 26 juni een verrassende themaopstelling aan: ‘Tekens & Symbolen’. En dat is dankzij het publiek zelf, dat dit thema koos begin 2020. In de aangepaste opstelling gaat de aandacht naar tekens en symbolen binnen de eigen collectie. Meerdere stukken worden voor het eerst tentoongesteld én er is ook een schattenzoektocht voor gezinnen die geen schrik hebben van draken.

Deze oorkonde uit 1228 werd aangekocht om de Abdijmuseumcollectie te verrijken.
Collectie Nieuws

Lokaal Bestuur Koksijde is er in geslaagd om tijdens een veiling in Brussel voor het Abdijmuseum Ten Duinen een unieke oorkonde aan te kopen. De originele oorkonde, nog voorzien van vier van de vijf zegels, dateert van Palmzondag 1228. Die ouderdom en de goed bewaarde zegels maken dat het stuk erg gegeerd bleek. De aankoopprijs bedroeg in totaal 15.625 euro inclusief kosten. Vanaf zaterdag 26 juni kan je de oorkonde bewonderen in het Abdijmuseum naar aanleiding van de thema-opstelling ‘Symbolen en tekens’.

Op mmmonk.be kan je terecht om door diverse manuscripten te bladeren!
Nieuws

Ongeveer 760 manuscripten uit vier oude kloosterbibliotheken, waaronder die van de Duinenabdij! Op mmmonk.be kan je binnenkort terecht om digitaal door parels van middeleeuwse handschriften te bladeren. Een website die in volle ontwikkeling is, dankzij de samenwerking tussen Openbare bibliotheek Brugge, het Grootseminarie Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent en het Bisdom Gent, waar al die manuscripten goed bewaard worden. Ook het Abdijmuseum stapt mee in dit avontuur als partner.