Abdijavonden 2021

De gezellige muzikale avonden op de abdijsite van Ten Duinen komen terug deze zomer. Bij een drankje geniet je van een fijne muzikale ontdekking! Er zijn zeven woensdagconcerten: tussen 7 juli en 18 augustus. Ontdek hier het programma en de praktische info.

UPDATE 6/07: dit concert is volzet. Op 7 juli komt B touched Trio langs. Verwacht je aan een mix van jazz en klassiek met een verrassende combinatie aan instrumenten: fluit, piano en percussie!

Matt Watts Group - Raf Degeest Photography

Op 14 juli is het de beurt aan Matt Watts. Deze Amerikaanse singer-songwriter woont al enkele jaren in België. Voor zijn prachtige album Queens verzamelde deze troubadour een indrukwekkend stel gelijkgestemde zielen rond zich. Matt Watts Group komt in kleinere bezetting naar Koksijde voor dit concert. Een te ontdekken parel!

Helder

Helder komt op 21 juli naar Koksijde! Hij is multi-instrumentalist maar bovenal een begenadigd singer-songwriter. Al bijna twee decennia staat hij op het podium. Hij brengt het beste uit zijn verschenen albums en zijn laatste EP ‘Travelling man’.

People in Houses

Op 28 juli komt People in Houses naar onze Abdijavond. Ofwel één Simon en twee Garfunkels die songs brengen die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (hadden zij in Gent gewoond en had één van hen trompet gespeeld).

Sunshine Cleaners

Sunshine Cleaners is aan de beurt op 4 augustus. Sjef Hermans en Geert de Heer kan je misschien kennen van hun bluesband Champagne Charlie (NL). Samen met Jacqueline Heijmans komen ze akoestische, verhalende songs brengen. Verwacht je aan het betere fingerpicking werk met prachtige samenzang. Voor dit concert brengt het trio harmonica virtuoos Gait Klein Kromhof mee!

Tuur Florizoone & Didier Laloy

Concert op 11 augustus. Van alle meesters op knoppen en toetsen die balgenland België heeft voortgebracht zijn trekharmonicaspeler Didier Laloy en accordeonist Tuur Florizoone de meest avontuurlijke.

Brisk

Hou je klaar voor 18 augustus. Want dan komt Brisk: één brok energieke muziek! Dit viertal brengt folk met Angelsaksische en Bretoense invloeden.

Praktische info Abdijavonden

Gratis reservatie, maar wel verplicht. Geen ingang via de inkom van het museum, wel via de Jean Luypaertlaan. Drankkaarten enkel cash te betalen ter plaatse. Ontdek hier nog meer praktische informatie over de Abdijavonden.