Abdijmuseum opent terug haar deuren op 18 december

Het Abdijmuseum opent terug haar deuren op vrijdag 18 december, vlak voor de kerstvakantie. Dat werd op maandag 30 november beslist door de burgemeester en schepen van Cultuur nadat de federale regering aankondigde dat de musea terug open kunnen op een veilige manier.

Musea kunnen een veilige plek zijn tijdens corona-tijden, dat bewezen ook de gemeentelijke musea van Koksijde NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en het Abdijmuseum Ten Duinen na de eerste lockdown. Dankzij onder andere online boekingen, een tijdsloten en een eenrichtingsparcours doorheen het museum.

Boek nu reeds je ticket voor het Abdijmuseum online via deze link. Je kan het museum bezoeken tijdens de kerstvakantie tot en met 3 januari. Daarna gaat het tot en met eind januari nog even op slot voor een jaarlijks groot onderhoud en aanpassingen in het museum.

NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum blijft wel dicht voor langere tijd

NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum blijft wel gesloten omdat het museum zich voorbereidt op de komst van potvis Valentijn. Het skelet van het reusachtige zoogdier overbrengen naar NAVIGO heeft ingrijpende gevolgen voor het museum. Want om het dier van 17 meter te tonen, is er meer ruimte nodig. Je kan het NAVIGO-museum wel nog online volgen via hun website en sociale media. Meer info: www.navigomuseum.be

Abdijmuseum Ten Duinen gaat terug open vanaf 18 december
Abdijmuseum Ten Duinen gaat terug open vanaf 18 december

Ook interessant

Collectie

In deze nieuwe aflevering van Ten Duinen Ontpopt nemen we deze vaak gebruikte objecten uit de middeleeuwen onder de loep. Ze zien eruit als tandenstokers, maar laat je niet vangen!

Collectie

Benieuwd naar het verhaal achter dit mooie stukje uit onze collectie? Ontdek het snel in deze derde aflevering van 'Ten Duinen Ontpopt'!

Ten Duinen Ontpopt - Aflevering 2
Collectie

In deze aflevering geeft collectieregistrator/beheerder Gianna uitleg bij een versierd vrouwenhoofdje dat in 1978 werd opgegraven ter hoogte van het pand van de Duinenabdij.