Abdijmuseum tijdelijk gesloten als maatregel tegen coronavirus

Omwille van de preventiemaatregelen rond de verspreiding van het Coronavirus is het Abdijmuseum tijdelijk gesloten voor publiek, nog zeker tot en met 20 april. Al onze evenementen en gidsbeurten in de tijdspanne tot en met 30 april werden ook reeds geschrapt.

Het Abdijmuseum volgt hiermee de richtlijnen van de overheid en van de gemeente Koksijde. Volg alle updates via de officiële website van Koksijde en de website van de federale overheid

Het Abdijmuseum Ten Duinen contacteert de groepen die een rondleiding boekten om hen persoonlijk meer info te geven.

Een overzicht van de geschrapte evenementen t.e.m. 30 april:

  • De lezingen rond 'De Merovingers' op 15 maart en 29 maart. Er wordt later naar nieuwe data gezocht.
  • Onze activiteit op Erfgoeddag, 25 & 26 april.
  • Al onze activiteiten in de paasvakantie (huifkartocht Ten Duinen - Ten Bogaerde, Familie @ TenDuinen op woensdagen, rondleidingen op woensdagen en donderdagen)
  • Ook externe activiteiten, zoals de Bedevaart naar Baaldjes Kruus die voorzien was op maandag 20 april, worden afgelast.

We hopen op jullie begrip. Hou jullie goed! 

Ondertussen zitten we niet bij de pakken en blijven we jullie online op de hoogte houden met interessante blogberichten, filmpjes en posts. Op deze website, maar ook op onze facebookpagina en instagrampagina

Coronavirus

Ook interessant

(c) Lambert J. Derenette
Collectie

Het museum is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, toch nemen we jullie digitaal mee om onze collectie te ontdekken!
In de kijker: de maquette van de Duinenabdij in LEGO®-bouwstenen, gemaakt door Amazings!

Expo

Medewerker en tekenaar bij het Abdijmuseum Wail Albadry blikt terug op de succesvolle expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' die in 2019 liep en de bouw van de Duinenabdij in kaart bracht.

Collectie

Het museum is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, toch nemen we jullie digitaal mee om onze collectie te ontdekken! In de kijker: enkele majolicategels die gebruikt werden in de Duinenabdij!