2023 heeft weer heel wat in petto voor onze vriendenkring 'Familiares de Dunis'! Ontdek hier de activiteiten die nu al bekend zijn. Nog geen lid? Hier vind je meer info over hoe je een lidkaart kan bekomen.

12 maart 2023 – lezing: Achter de Hertogen - Rob Kindt

Deze lezing wordt voorafgegaan door de 2de buitengewone algemene vergadering voor de goedkeuring van de aangepaste statuten.

De spreker Rob Kindt is 68 jaar en romanist van opleiding. 37 jaar lang was hij leerkracht aan het Klein Seminarie van Roeselare. Van 2013 tot en met 2018 was hij schepen van Ingelmunster. Hij komt al jaren naar onze gemeente en is ondertussen K-ambassadeur van de gemeente Koksijde waar hij in december 2022 is komen wonen. Hij schreef eerder al de historische roman "De Zeis van den Duits" (2021), een roman over de bezetting van het dorp Ingelmunster in de oorlog van 1914/18.

Praktisch:

  • Locatie: filmzaal Abdijmuseum Ten Duinen
  • Prijs: Gratis voor leden en niet-leden (incl. consumptie)
  • Schrijf je in via onze webshop (klik hier)
  • 10.00 u Buitengewone algemene vergadering aanpassen statuten

  • 10.30 u lezing Rob Kindt: Achter de Hertogen

 

23 april 2023 – lezing: Abt Bernard Campmans en de Z. Idesbald

Praktisch:

  • Locatie: filmzaal Abdijmuseum Ten Duinen
  • Prijs: 2 euro voor leden, 5 euro voor niet-leden (incl. consumptie)
  • Inschrijven via webshop Abdijmuseum Ten Duinen (binnenkort via deze pagina)
  • Aanvang lezing om 10.30 u.

Voorjaar 2023: Dagtrip naar Arras (datum wordt nog meegegeven)

02 augustus – 4 augustus: meerdaagse uitstap Parijs en omgeving in het thema ‘Gotiek en het Christelijk geloof in de middeleeuwen’

02.08.2023: heenreis met bezoek aan Senlis, de oude residentiestad van Karel de Kale (denk aan Judith van Francië die de eerste Vlaamse gravin werd), met geleid bezoek aan de burcht, kathedraal en abdij – vrije lunch – bezoek t van de oude burcht van Lodewijk IX “De Heilige” te Vincennes met zijn imposante Donjon en gotische kapel.

03.08.2023: bezoek aan Parijs met het Collège des Bernardins (universiteit van Parijs en hogschool van de Cisterciënzers), Musée de Cluny – muséee national du Moyen Âge (het museum van de gotische kunst), La Sainte Chapelle (kapel van het paleis van de Franse koningen) – drie locaties die op wandelafstand van elkaar liggen.

04.08.2023: terugreis met bezoek aan de basiliek-kathedraal van Saint Denis (oorsprong van de gotiek en begraafplaats van 40 Franse koningen) en bezoek aan het kasteel van Ecouen (16de eeuw, het nationaal museum van de Renaissance)

Hotel: hotel Mercure Versailles/expo. -  kamer met ontbijt  

9 september 2023 namiddaguitstap naar Oudenburg

15 oktober 2023 - lezing Testerep / Walraversijde – Marnix Pieters (Agentschap Onroerend Erfgoed)

Inkom: Leden 2,00 euro (incl consumptie) - niet-leden 5,00 euro (incl consumptie)

Inschrijven via webshop Abdijmuseum Ten Duinen (binnenkort via deze pagina)