Archeologiedagen - avondrondleiding depot & abdijsite Ten Duinen

Naar aanleiding van de Archeologiedagen op 1 en 2 juni, nodigt het Abdijmuseum je uit om een avondrondleiding mee te maken die de opgravingen van de abdij en de archeologische collectie in de kijker zetten.

Je krijgt een exclusieve kijk in het ondergrondse depot waar de collectie bewaard wordt en maakt een rondleiding mee op de abdijsite, waar je te weten komt hoe de archeologische campagnes in de laatste decennia verliepen, welke schatten er gevonden werden en welke gebouwen er nog onder het zand zitten. Dit onder de begeleiding van enerzijds de collectieregistrator en anderzijds de archeoloog van het Abdijmuseum. Na afloop praten we na in het museumcafé waar je een abdijbiertje van het huismerk 'St. Idesbald' aangeboden krijgt.

Praktisch: een ticket kost 7 euro, te betalen de dag zelf aan de kassa. Schrijf je op voorhand in via abdijmuseum@koksijde.be of 058 53 39 50 met vermelding van het aantal personen. We verzamelen om 19.15 uur in de onthaalvilla tegenover de molen, de rondleiding start stipt om 19.30 uur. Opgelet, deze speciale activiteit is enkel gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Prijs: 
Basistarief: 7,00 €
Leeftijd: 
14
Telefoon: 
058 53 39 50
Wanneer:
vr 1 juni 2018 19:15
Lambert J. Derenette

Ook interessant

Bulle
Nieuws

"Voortschrijdend inzicht" heet dat zeker? Wanneer je iets uit een andere invalshoek bekijkt, zie je soms dingen die je eerder niet zag en die historische "feiten" in een andere context plaatsen. Dat geldt zelfs voor een pauselijke bul die we recent nog gebruikten bij het onderzoek over de derde abt, Idesbald, en waarvan je zou denken dat die al in het lang en het breed bestudeerd is.

bezoeker april 2018
Bezoeker van de maand

In onze rubriek ‘bezoeker van de maand’ gaan we op zoek naar het verhaal achter onze bezoekers. Wie zijn ze? Vanwaar komen ze? Wat trok hen naar het Abdijmuseum? Deze keer hadden we een vrolijke babbel met Mathis en Ella uit Zottegem die samen met hun ouders op vakantie zijn in Koksijde.

vr cardboard beleving op de abdijsite
Nieuws

In het Abdijmuseum staat de VR-klok niet stil. Eind december vorig jaar was er de officiële opening van de Virtual Reality beleving en nu pakt het museum uit met fantastische extra’s om de beleving in en rond het museum nog aangrijpender te maken. Zo kan je vanaf midden april ook op de abdijsite terug flitsen naar de 15de eeuw met een cardboard bril én werd er in samenwerking met het technologiebedrijf Alfavision een VR beleving voor slechtzienden gemaakt met aangepaste audio.