Bezoeker van de maand maart: Kwinten

Bezoeker van de maand maart: Kwinten

Bezoeker van de maand

Via onze nieuwe rubriek ‘bezoeker van de maand’ gaan we op zoek naar het verhaal achter onze bezoekers. Wie zijn ze? Vanwaar komen ze? Wat trok hen naar het Abdijmuseum? Deze maand hadden we wel een erg speciale bezoeker. We verwelkomden namelijk voor een drietal weken stagiair Kwinten, masterstudent archeologie aan de KU Leuven.

“Voor mijn thesis bestudeer ik keramiek uit de Dominicaanse Republiek en vanuit die interesse kwam ik bij het Abdijmuseum als stageplek terecht. Tijdens mijn stage onderzoek ik de tegelcollectie van het lavatorium; dit is de wasplaats waar de monniken hun handen wasten voor ze aan tafel gingen. Ik focus me vooral op de afbeeldingen die terugkomen in deze tegels: welke betekenis hadden ze in de Middeleeuwen? Ik schreef hierover enkele artikels. Je kan er eentje op de gloednieuwe blog van het Abdijmuseum lezen! Hiernaast heb ik samen met de collectieregistrator en enkele vrijwilligers geholpen met het registreren van de objecten. Dit vond ik eigenlijk wel het leukste om te doen, wat een toffe sfeer! Ik heb veel bijgeleerd over de werking van een museum. Ik wist helemaal niet dat er hier zoveel mensen werken, met elk hun eigen takenpakket. Ik blik met een positief gevoel terug op deze stage!”

Geplaatst door Fien Boeve

Stafmedewerker musea Koksijde

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!