Bouwen voor de eeuwigheid: expo & randprogramma

Bouwen voor de eeuwigheid

za 22 juni 2019 tot zo 5 januari 2020

In deze expo spit het museum de bouwgeschiedenis van de Duinenabdij uit! We gaan op zoek naar de sporen van de bouwabten en de vele ambachtslui. Door hun betrokkenheid en hun geloof in een wereldbeeld, hebben ze bergen verzet. Daarbij stelden ze zich ook aan enorme risico’s bloot. Hoewel hun verhaal ook voor grote delen verborgen blijft in de mist van de geschiedenis, is één ding wel ...

Lees verder

Rondleiding in de expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'

za 21 december 2019 14:30 tot za 4 januari 2020 14:30

Een gids neemt je mee in de tentoonstelling 'Bouwen voor de eeuwigheid'. Deze gidsbeurt is inbegrepen in de prijs van je museumticket. Reserveren is niet nodig. In deze expo gaat het Abdijmuseum op zoek naar de bouwgeschiedenis van de Duinenabdij. Een van de hoogtepunten in deze expo is maquettekunst. Je ziet de abdij in LEGO® blokjes en ontdekt de miniatuurmaquettes van kunstenaar Rob ...

Lees verder

Families kunnen zich uitleven:

Toen de dieren nog spraken 2019

Kom je op zaterdag 28 december verwarmen in het Abdijmuseum Ten Duinen met twinkelende verhalen, verteld door echte topvertellers. Gezelligheid troef! Want geef toe, wat is er nu knusser dan in de winter samen naar een spannend verhaal te luisteren? Het thema van deze editie sluit mooi aan bij de huidige tentoonstelling van het museum. Klik snel verder!

Gezinsboekje 'Bouwen voor de eeuwigheid'

za 22 juni 2019 tot zo 5 januari 2020

Bouwmeester Lambrecht gidst gezinnen doorheen de tentoonstelling! Aan de hand van leuke opdrachtjes in dit boekje leer je op een speelse manier bij over de bouw van de Duinenabdij. Eens je de kleuren van de verschillende LEGO® blokjes verzameld hebt, maak je kans op een leuke prijs!

Lees verder

Expo 'In de steigers'

za 26 oktober 2019 tot zo 5 januari 2020

Een expo in Kunstencentrum Ten Bogaerde die wondermooi aansluit bij het thema 'bouwen voor de eeuwigheid', met hedendaagse kunstwerken van onder andere Michaël Borremans, Claude Cattelain, Sarah Feuillas, Marie Hendriks en Adrien Tirtiaux!

Lees verder

Scholenrondleidingen (lager & secundair)

Schoolrondleiding 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Jouw klasbezoek aan de opstelling ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ in het Abdijmuseum wordt leerrijk én plezierig! Je leert bij over de bouw van die gigantische abdij, de technieken en de materialen die ze gebruikten in de middeleeuwen. Hét hoogtepunt in deze expo? Een grote maquette van de abdij in LEGO® blokjes, gemaakt door Amazings.

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid'