Bouwen voor de eeuwigheid: expo & randprogramma

Bouwen voor de eeuwigheid

za 22 juni 2019 tot zo 5 januari 2020

In deze expo spit het museum de bouwgeschiedenis van de Duinenabdij uit! We gaan op zoek naar de sporen van de bouwabten en de vele ambachtslui. Door hun betrokkenheid en hun geloof in een wereldbeeld, hebben ze bergen verzet. Daarbij stelden ze zich ook aan enorme risico’s bloot. Hoewel hun verhaal ook voor grote delen verborgen blijft in de mist van de geschiedenis, is één ding wel ...

Lees verder

Volg één van de rondleidingen mee doorheen onze expo!

Rondleiding in de expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'

za 26 oktober 2019 14:30 tot za 4 januari 2020 14:30

Een gids neemt je mee in de tentoonstelling 'Bouwen voor de eeuwigheid'. Deze gidsbeurt is inbegrepen in de prijs van je museumticket. Reserveren is niet nodig. In deze expo gaat het Abdijmuseum op zoek naar de bouwgeschiedenis van de Duinenabdij. Een van de hoogtepunten in deze expo is maquettekunst. Je ziet de abdij in LEGO® blokjes en ontdekt de miniatuurmaquettes van kunstenaar Rob ...

Lees verder

Families kunnen zich uitleven met een uitgebreid randprogramma:

Gezinsboekje 'Bouwen voor de eeuwigheid'

za 22 juni 2019 tot zo 5 januari 2020

Bouwmeester Lambrecht gidst gezinnen doorheen de tentoonstelling! Aan de hand van leuke opdrachtjes in dit boekje leer je op een speelse manier bij over de bouw van de Duinenabdij. Eens je de kleuren van de verschillende LEGO® blokjes verzameld hebt, maak je kans op een leuke prijs!

Lees verder

Toen de dieren nog spraken

za 28 december 2019 14:00

Topvertellers uit alle windstreken van ons landje zakken af naar het Abdijmuseum om je te verwarmen met spannende verhalen. Het thema ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ is nooit ver weg!

Lees verder

Ontdek deze lezingen door boeiende sprekers: 

Academische reeks i.s.m. Davidsfonds

wo 9 oktober 2019 14:00,
wo 16 oktober 2019 14:00,
wo 23 oktober 2019 14:00

Het Davidsfonds organiseert in samenwerking met Abdijmuseum Ten Duinen en cultuurcentrum CasinoKoksijde een academische reeks rond het thema van de expo!

Lees verder

Dag van de wetenschap - Hoe dateer je middeleeuwse gebouwen?

zo 24 november 2019 10:30

De voorbije decennia is Dr. Frans Doperé van de KU Leuven uitgegroeid tot de autoriteit op vlak van datering van middeleeuwse gebouwen aan de hand van de bewerking van natuurstenen bouwfragmenten. Op de Dag van de wetenschap krijgen we een snelcursus dateren!

Lees verder

Deze expo heeft een link met 'Bouwen voor de eeuwigheid':

Expo 'In de steigers'

za 26 oktober 2019 tot zo 5 januari 2020

Een expo in Kunstencentrum Ten Bogaerde die wondermooi aansluit bij het thema 'bouwen voor de eeuwigheid', met hedendaagse kunstwerken van onder andere Michaël Borremans, Claude Cattelain, Sarah Feuillas, Marie Hendriks en Adrien Tirtiaux!

Lees verder

Scholenrondleidingen (lager & secundair) + doe mee met de scholenwedstrijd en sla aan het bouwen!

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Jouw klasbezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ in het Abdijmuseum wordt leerrijk én plezierig! Je leert bij over de bouw van die gigantische abdij, de technieken en de materialen die ze gebruikten in de middeleeuwen. Hét hoogtepunt in deze expo? Een grote maquette van de abdij in LEGO® blokjes, gemaakt door Amazings.

Rob Buelens - Sometimes it takes one

Overdonderd van al het getoonde teamwork en in de ban van bouwen? Neem vanaf 15 september 2019 deel aan de SCHOLENWEDSTRIJD en maak naast eeuwige roem kans op een prachtige klasprijs!