U bent hier

'Bredene Koksijde Classic' op 22.03 & 'Driedaagse Brugge-De Panne' op 27 & 28.03

Bredene Koksijde Classic - vrijdag 22.03

Op vrijdag 22 maart is er de wielerwedstrijd Bredene Koksijde Classic tussen 14 uur en 17.30 uur. Het parcours van de wedstrijd loopt langs het rondpunt waar het museum en de molen zich bevinden. Er geldt geen parkeerverbod net voor het museum, maar wel in een gedeelte van de Koninklijke Prinslaan. De Politie Westkust raadt aan om tijdens de wedstrijd zo weinig mogelijk met de wagen in de buurt van het parcours te komen en - voor wie kan - de fiets te gebruiken. Meer info over het parcours vind je op de website van Politie Westkust en de officiële wedstrijdwebsite

Driedaagse Brugge-De Panne - woensdag 27 & donderdag 28.03

Op woensdag 27 & donderdag 28 maart loopt het parcours van de Driedaagse Brugge-De Panne ook langs het museum en de molen. Het museum is moeilijker toegankelijk op die dagen tussen 14 en 17 uur. De wielrenners passeren in de Koninklijke Baan – Koninklijke Prinslaan – Ter Duinenlaan – Jaak Van Buggenhoutlaan & Leopold III laan. Meer info over het parcours vind je op de website van de Driedaagse

  • Dit brengt een parkeerverbod in de straat met zich mee op deze wegen. Parkeer je best gratis op de parking bij CinemaKoksijde (Ter Duinenlaan 51) of op de parking van de Ter Duinenkerk (Kerkplein).
  • Er zal moeilijk doorstromend verkeer zijn tussen 14 en 17 uur (!)  Dit voor beide dagen. 
Driedaagse Bredene-Koksijde Classic
Driedaagse Bredene-Koksijde Classic

Ook interessant

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum en Abdijmuseum Ten Duinen behalen het Q-label!
Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label! Dat is een kwaliteitslabel dat Westtoer uitreikt. Het bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch!

Gerestaureerd schilderij monnik Niklaas De Roover © Art Salvage
Collectie

Niklaas De Roover (1750-1833). Dat is de man die afgebeeld staat op dit schilderij. Hij was de laatste monnik van de abdij Ten Duinen die al sinds de 17de eeuw verhuisd was naar Brugge. Dit schilderij werd overgekocht door het Koksijdse gemeentebestuur van de Karmelietessen in Brugge. De gemeenschap zusters wordt er immers opgegeven en de zusters zullen in andere kloosters intrekken. Ook voor het schilderij zochten ze dus een nieuwe thuis. Nu verrijkt het dus de collectie van het Abdijmuseum Ten Duinen.

Het wapen van Martinus Collé, geschilderd in het behandelde drukwerk  (Grootseminarie Brugge - foto door Abdijmuseum Ten Duinen)
Museumverhalen

Het Duinenarchief in het Grootseminarie blijft verbazen. Naast de grote reeksen, die min of meer beschreven zijn, diept de archivaris soms nog wat stukken boven waar ze nog niet aan toe raakte en waarvan enigszins onduidelijk is wat ze juist zijn. En dat levert soms mooie gelegenheidsvondsten op. Zoals een drukwerkje, schitterend verlucht met paginagrote afbeeldingen rond de overwinning van Duinenabt Martinus Collé op zijn tegenabt, Arnold Terrasse.