U bent hier

'Bredene Koksijde Classic' op 22.03 & 'Driedaagse Brugge-De Panne' op 27 & 28.03

Bredene Koksijde Classic - vrijdag 22.03

Op vrijdag 22 maart is er de wielerwedstrijd Bredene Koksijde Classic tussen 14 uur en 17.30 uur. Het parcours van de wedstrijd loopt langs het rondpunt waar het museum en de molen zich bevinden. Er geldt geen parkeerverbod net voor het museum, maar wel in een gedeelte van de Koninklijke Prinslaan. De Politie Westkust raadt aan om tijdens de wedstrijd zo weinig mogelijk met de wagen in de buurt van het parcours te komen en - voor wie kan - de fiets te gebruiken. Meer info over het parcours vind je op de website van Politie Westkust en de officiële wedstrijdwebsite

Driedaagse Brugge-De Panne - woensdag 27 & donderdag 28.03

Op woensdag 27 & donderdag 28 maart loopt het parcours van de Driedaagse Brugge-De Panne ook langs het museum en de molen. Het museum is moeilijker toegankelijk op die dagen tussen 14 en 17 uur. De wielrenners passeren in de Koninklijke Baan – Koninklijke Prinslaan – Ter Duinenlaan – Jaak Van Buggenhoutlaan & Leopold III laan. Meer info over het parcours vind je op de website van de Driedaagse

  • Dit brengt een parkeerverbod in de straat met zich mee op deze wegen. Parkeer je best gratis op de parking bij CinemaKoksijde (Ter Duinenlaan 51) of op de parking van de Ter Duinenkerk (Kerkplein).
  • Er zal moeilijk doorstromend verkeer zijn tussen 14 en 17 uur (!)  Dit voor beide dagen. 
Driedaagse Bredene-Koksijde Classic
Driedaagse Bredene-Koksijde Classic

Ook interessant

Opgraven is een kunst. Een archeoloog tekent hier de sporen in. Elk archeologisch spoor dient netjes ingemeten en ingetekend te worden op plan. (Foto Monument Vandekerckhove nv)

Op de terreinen van Koksijde Golf ter Hille werden tussen 2008 en 2012 grootschalige opgravingen verricht. Dit gebeurde in fases. De uitvoering van het onderzoek en het schrijven van het archeologisch rapport is ondertussen afgerond. De resultaten zijn bijzonder verrassend!

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid
Nieuws

Achter de schermen werken we al een tijdje hard aan een nieuwe expo. Heel veel geven we nog niet prijs, maar we delen alvast de titel 'Bouwen voor de eeuwigheid', de affiche en enkele hoogtepunten mee! Deze expo over de bouwgeschiedenis van de abdij opent voor het grote publiek op 22 juni en zal lopen tot 5 januari.

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum en Abdijmuseum Ten Duinen behalen het Q-label!
Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label! Dat is een kwaliteitslabel dat Westtoer uitreikt. Het bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch!