U bent hier

Corona-exit voor de gemeentelijke musea Abdijmuseum Ten Duinen en NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum: vanaf 19 mei gaan de deuren weer open, maar op een veilige kier

Onze gemeentelijke musea, Abdijmuseum Ten Duinen en NAVIGO-nationaal Visserijmuseum, mogen van de nationale veiligheidsraad en het schepencollege van Koksijde, de deuren weer openen voor publiek, en wel vanaf dinsdag 19 mei. In deze vreemde tijden willen beide musea een veilige haven van rust zijn voor de bezoeker.

De belangrijkste maatregel om in acht te nemen, is dat je je bezoek vooraf online moet reserveren. Ook zijn de openingsuren, van dinsdag tot zondag, beperkt van 14.00 tot 18.00 uur. Uiteraard blijft een bezoekje voor Koksijdenaars gratis, maar ook zij moeten hun bezoek vooraf online vastleggen. Dat kan op de websites van de respectievelijke musea.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Wij zijn trots dat we onze unieke stukjes lokaal erfgoed speciaal voor onze inwoners kunnen openstellen. Gratis en voor niets kunnen zij genieten van een museumbezoekje in eigen gemeente. We hopen zo hun levenskwaliteit te verbeteren, inwoners kunnen tot rust komen en van verstrooiing genieten.”

Schepen Stéphanie Anseeuw: “Wij zijn blij dat onze musea weer bezoek mogen ontvangen! Dit werd tot in de puntjes voorbereid, zodat alles zeker veilig kan verlopen. We zorgen ervoor dat bezoekers elkaar zo weinig mogelijk kruisen, zodat er een minimum aan risico gemoeid is met een museumbezoek. Museumcoaches die de bezoeker begeleiden, spelen daarbij een cruciale rol. Onze musea zijn een veilige haven van rust!”

De musea zorgen voor een propere omgeving en richten het bezoek zo in dat je zo weinig mogelijk anderen kruist. Je kunt je handen desinfecteren met handgel. Aan de bezoeker vragen de museumteams om enkele  afspraken na te komen:

  • De samenstelling van je gezelschap voldoen aan de regels opgelegd door de overheid.
  • Kom niet naar de musea als je ziek bent of een van de symptomen vertoont
  • Handhaaf de social distancing, hou anderhalve meter afstand van mensen die niet bij jouw gezelschap horen
  • Hoest en nies in een papieren zakdoekje of je elleboog
  • Ga naar het toilet voor aanvang van het bezoek
  • Betaal bij voorkeur online op voorhand of elektronisch ter plaatse
  • Raak niets aan
  • Volg de pijlen en instructies van onze museummedewerkers!

Praktisch:

Reserveer jouw bezoek via www.tenduinen.be of www.navigomuseum.be. Ben je Koksijdenaar duid dat dan zeker aan, dan is je bezoekje zoals steeds gratis. Kom graag stipt op het door jou gereserveerde tijdstip. Hou je identiteitskaart klaar bij aanvang van het bezoek.

Tijdens het reserveren krijg je een mailtje met praktische info, je vindt er onder andere een link naar het museumplan, want dat wordt voorlopig niet meer op papier meegegeven.

De museumshops en de museumcafé’s, Estaminet de Peerdevisscher en de Gasterie, blijven tot nader order gesloten.

Corona-exit voor gemeentelijke musea Koksijde.
Corona-exit voor gemeentelijke musea Koksijde.

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!