Dag van de wetenschap - Hoe dateer je middeleeuwse gebouwen?

De voorbije decennia is Dr. Frans Doperé van de KU Leuven uitgegroeid tot de autoriteit op vlak van datering van middeleeuwse gebouwen aan de hand van de bewerking van natuurstenen bouwfragmenten. Op de Dag van de wetenschap krijgen we een snelcursus dateren. Met als voorbeeld Doornikse  kalksteen en Ledesteen die in de abdij gebruikt werden! Hoe precies kan zo’n datering zijn? Welke werktuigen heb je nodig? We trekken ook even de expo in om enkele karakteristieke bewerkingen in werkelijkheid te tonen.

Praktisch: 

  • Gratis, om 10.30 uur
  • Schrijf je in via abdijmuseum@koksijde.be of 058 53 39 50
  • Abdijmuseum Ten Duinen // Ingang uitzonderlijk via het bezoekerscentrum (het ronde glazen gebouw).
Wanneer:
zo 24 november 2019 10:30

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!