DAGPROGRAMMA 15u-19u

Doorlopend:


- Boomklimmen: in de middeleeuwen moest je al eens in een boom klimmen! Kinderen kunnen onder begeleiding van professionele boomverzorgers een hoge boom beklimmen. Omdat dit een intensieve sport is, ook voor de begeleiders, wordt tussenin even een pauze genomen door de begeleiders. Bedankt voor jullie begrip! Opgelet: tot ten laatste 18.30 uur kan je aanschuiven voor het boomklimmen.

Locatie: Abdijsite

- Het geheime genootschap presenteert het Page parkoers: in de middeleeuwen kon je niet zomaar ridder worden, je kreeg een opleiding. Aan de hand van leuke doe-opdrachten worden de kinderen échte ridders. Klaar om een prinses te redden?

Locatie: grasplein bij bezoekerscentrum (ronde glazen gebouw)

- Karafan: de mooiste caravan van ons landje? Volledig ingericht in middeleeuwse sferen! Kom het zelf zien! Met animatie van een Koksijdse ridder en zijn jonkvrouw.

Locatie: grasplein bij bezoekerscentrum (ronde glazen gebouw)

- Sandbox & Fra Pie: Sandrina en Piet toveren de kindersnoetjes om in middeleeuwse kunstwerkjes!

Locatie: grasplein bij bezoekerscentrum (ronde glazen gebouw)

 

Met specifieke speeltijden:


- Nomad theater: dit duo brengt het stuk ‘De ridder zonder hart’, een middeleeuws toneelstuk waar ook poppen aan het dansen gaan.

Speeltijden: 15u, 16u & 17u. (duur = +- 25 min.)

Locatie: Abdijsite (kerkruïne)


- De zwaardridders van Sint-Joris: dit middeleeuws collectief brengt drie keer een vijfkamp zwaardvechten in loodzware harnassen. Benieuwd wie gaat lopen met de eer? Ze nemen de geschiedenis van de abdij mee in hun verhaal.

Speeltijden: 15u, 16.30u, 18u. (duur = +-1 uur)

Locatie: Grote grasplein achter de onthaalvilla
 

Ook interessant

Opgraven is een kunst. Een archeoloog tekent hier de sporen in. Elk archeologisch spoor dient netjes ingemeten en ingetekend te worden op plan. (Foto Monument Vandekerckhove nv)

Op de terreinen van Koksijde Golf ter Hille werden tussen 2008 en 2012 grootschalige opgravingen verricht. Dit gebeurde in fases. De uitvoering van het onderzoek en het schrijven van het archeologisch rapport is ondertussen afgerond. De resultaten zijn bijzonder verrassend!

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid
Nieuws

Achter de schermen werken we al een tijdje hard aan een nieuwe expo. Heel veel geven we nog niet prijs, maar we delen alvast de titel 'Bouwen voor de eeuwigheid', de affiche en enkele hoogtepunten mee! Deze expo over de bouwgeschiedenis van de abdij opent voor het grote publiek op 22 juni en zal lopen tot 5 januari.

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum en Abdijmuseum Ten Duinen behalen het Q-label!
Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label! Dat is een kwaliteitslabel dat Westtoer uitreikt. Het bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch!