Expo 'Cabin Art'

Op het strand van Sint-Idesbald zijn meer dan 30 strandcabines het canvas voor de openluchttentoonstelling Cabin Art. Heel uiteenlopende kunststijlen verrassen je tijdens een dijk van een wandeling op de zeedijk. Het thema van deze editie is… ‘Bouwen voor de eeuwigheid’! De vrije interpretatie ervan zorgde voor een grote verscheidenheid aan werken. De organisatie van de 11de editie is in handen van de gemeentelijke dienst Cultuur en Erfgoed i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Kies je favoriete strandcabine uit maak kans op een geschenkenpakket!

De deelnemende kunstenaars: Wail Albadri, Marc Baddé, Willy Baeyens, Pim Catry, Sandra Claeys , Filip Coertjens, Annemie Debelder, Erik Demey, Michel Dievart , Véronique Gillis-Cuvelier, Johan Govaerts, Frie Hardeman, Jef Hoornaert, Bernardine Huvaere, Lut Lambrecht, Anoek Leunis, Luc Leye, Michael Marek, Justine Morlion, Tanya Nys, Danny Plouvier, Gloria Romberg, Anke Rymenams, Marissa van Mouik en Kjel, Nele Santy, Senavon Kokou, Ingrid Sepelie , Saskia Steeno, Veronique Van Nieuwenhove, Jean-Marie Vandaele, Ilse Vanderbeken, Veerle Verbeke, Luc Verschuere, Pim Willems-Geurts, Michel Wybouw, WZC Dunecluze.

Wanneer:
za 11 mei 2019 tot zo 15 september 2019

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!