Expo 'Cabin Art'

Op het strand van Sint-Idesbald zijn meer dan 30 strandcabines het canvas voor de openluchttentoonstelling Cabin Art. Heel uiteenlopende kunststijlen verrassen je tijdens een dijk van een wandeling op de zeedijk. Het thema van deze editie is… ‘Bouwen voor de eeuwigheid’! De vrije interpretatie ervan zorgde voor een grote verscheidenheid aan werken. De organisatie van de 11de editie is in handen van de gemeentelijke dienst Cultuur en Erfgoed i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Kies je favoriete strandcabine uit maak kans op een geschenkenpakket!

De deelnemende kunstenaars: Wail Albadri, Marc Baddé, Willy Baeyens, Pim Catry, Sandra Claeys , Filip Coertjens, Annemie Debelder, Erik Demey, Michel Dievart , Véronique Gillis-Cuvelier, Johan Govaerts, Frie Hardeman, Jef Hoornaert, Bernardine Huvaere, Lut Lambrecht, Anoek Leunis, Luc Leye, Michael Marek, Justine Morlion, Tanya Nys, Danny Plouvier, Gloria Romberg, Anke Rymenams, Marissa van Mouik en Kjel, Nele Santy, Senavon Kokou, Ingrid Sepelie , Saskia Steeno, Veronique Van Nieuwenhove, Jean-Marie Vandaele, Ilse Vanderbeken, Veerle Verbeke, Luc Verschuere, Pim Willems-Geurts, Michel Wybouw, WZC Dunecluze.

Wanneer:
za 11 mei 2019 tot zo 15 september 2019

Ook interessant

Detail sacramentstoren van de 'oude kerk' (c) Grootseminarie Brugge
Museumverhalen

Primeurs bevat onze expositie ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ zeker. Heel wat opgegraven stukken uit het depot werden nooit eerder aan het publiek getoond. Maar ook uit het Duinenarchief komt een stuk dat beslist een primeur is: een afbeelding van een belangrijk stuk uit de abdijkerk in Koksijde, meteen de allereerste eigentijdse tekening van het kerkinterieur.

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid'
Museumverhalen Collectie

Dirk Vanclooster is directeur van het Abdijmuseum Ten Duinen en klapt uit de biecht over de nieuwe expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'. "Tot in de zestiende eeuw hebben de Duinheren gebouwen opgetrokken en verbouwd in functie van hun noden. Bij de vele bouwcampagnes hebben de ambachtslieden die er werkten, ongelofelijk veel sporen nagelaten. Het zijn aanwijzingen die je niet altijd onmiddellijk opmerkt of waar je niet bij stil staat. In deze tentoonstelling hebben we ze samengebracht en geconfronteerd met eigentijdse maquettekunst."

De ruïnes van Vitskøl in Denemarken (www.kulturarv.dk)
museumbibliotheek

De cisterciënzerorde en het cisterciënzernetwerk: in overzichtswerken krijg je soms de indruk dat alle abdijen van de orde onder één noemer vallen. Daardoor vind je in zoveel geïllustreerde standaardwerken foto’s van de Duinenabdij volgens Pourbus of van de grote Vlaamse abdijschuren. Maar toch was er beslist ook regionale verscheidenheid. Dat is een van de onderzoekspistes van Éric Delaissé in zijn pas verschenen doctoraat over de Deense kloosters.