Expo 'In de steigers'

‘In de steigers’ - letterlijk ‘in steigers’ en figuurlijk ‘in aanbouw’ - probeert een eigentijds perspectief te bieden aan de rijke en complexe geschiedenis van de site Ten Bogaerde. Je ontdekt deze tentoonstelling tussen 26 oktober en 5 januari in Kunstencentrum Ten Bogaerde! Via een reeks hedendaagse werken die resoneren met de architectuur van de schuur, biedt ‘In de steigers’ een speelse en reflexieve ervaring van hoe een constructie op onze tijdlijn werd gegraveerd. Ontworpen als tegenhanger van de erfgoedtentoonstelling ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ die tegelijkertijd in het Abdijmuseum Ten Duinen plaatsvindt, heropent Welchrome de historische verbanden tussen de twee sites en confronteert het heden met het verleden.

Met werk van:
Michaël Borremans, Claude Cattelain, Sarah Feuillas, Marie Hendriks en Adrien Tirtiaux.

Praktisch:
Kunstencentrum Ten Bogaerde, Ten Bogaerdelaan 10, Koksijde
www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde
www.facebook.com/tenbogaerde

Art talk @ Ten Bogaerde:

15.12.2019 om 11.00 uur - DEBAT

Met prof. dr. Thomas Block (UGent).
Een gemodereerd debat met kunstenaars over duurzaamheid.

Wanneer:
za 26 oktober 2019 tot zo 5 januari 2020

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!