Expo 'In de steigers'

‘In de steigers’ - letterlijk ‘in steigers’ en figuurlijk ‘in aanbouw’ - probeert een eigentijds perspectief te bieden aan de rijke en complexe geschiedenis van de site Ten Bogaerde. Je ontdekt deze tentoonstelling tussen 26 oktober en 5 januari in Kunstencentrum Ten Bogaerde! Via een reeks hedendaagse werken die resoneren met de architectuur van de schuur, biedt ‘In de steigers’ een speelse en reflexieve ervaring van hoe een constructie op onze tijdlijn werd gegraveerd. Ontworpen als tegenhanger van de erfgoedtentoonstelling ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ die tegelijkertijd in het Abdijmuseum Ten Duinen plaatsvindt, heropent Welchrome de historische verbanden tussen de twee sites en confronteert het heden met het verleden.

Met werk van:
Michaël Borremans, Claude Cattelain, Sarah Feuillas, Marie Hendriks en Adrien Tirtiaux.

Praktisch:
Kunstencentrum Ten Bogaerde, Ten Bogaerdelaan 10, Koksijde
www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde
www.facebook.com/tenbogaerde

Art talk @ Ten Bogaerde:

15.12.2019 om 11.00 uur - DEBAT

Met prof. dr. Thomas Block (UGent).
Een gemodereerd debat met kunstenaars over duurzaamheid.

Wanneer:
za 26 oktober 2019 tot zo 5 januari 2020

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!