Expo 'A history of life'

Rob Buelens exposeert in de expo ‘Bouwen voor de eeuwigheid zijn detaillistische miniatuurmaquettes. Maar in de bib kan je tijdens de zomer meer werk van hem ontdekken. Met ‘A history of life’ brengt de talentvolle kunstenaar Rob Buelens het boek terug naar zijn oervorm!

‘A history of life’ is een verzameling van in hout gesneden boeken. Het is een poging om tijd te verzamelen en kristalliseren op een heel ongebruikelijke, niet lineaire maar precieze manier. In tegenstelling  tot een geschiedenisboek, dat altijd subjectief is en alleen ‘over’ geschiedenis gaat, zijn deze werken niet enkel een naslagwerk maar tevens een participant uit het verleden.

De groeiringen in het hout getuigen van deze geleefde geschiedenis. Een getraind oog kan uit deze ringen veel leren over klimatologische omstandigheden en vervuiling uit de tijd dat de boom groeide. Het is niet echt precies of uitgebreid, maar alles dat we eruit kunnen puren is wel volledig waar. De boom heeft nooit actief keuzes gemaakt om attest te leveren over de tijd op de plaats waar ze groeide, en zal wel de beste getuige zijn om deze geringe informatie over te brengen.
Omdat het zo gericht is, kan het niet dienen om een interpretatie over het verleden te verkondigen. Een boom geeft niet om hoe het door anderen wordt ervaren, het probeert alleen maar te zijn.

Praktisch:

Bibliotheek Koksijde, Casinoplein 10
Gratis
058 53 29 53 – bibliotheek@koksijde.be
Tijdens de openingsuren

Wanneer:
za 29 juni 2019 tot za 31 augustus 2019

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!