Gesloten vanaf donderdag 29 oktober 2020

Omwille van de maatregelen rond COVID-19 sluit het Abdijmuseum vanaf donderdag 29 oktober haar deuren voor onbepaalde duur. Draag zorg voor jezelf en voor elkaar. Hou onze Instagram en Facebook in de gaten want we brengen onze museumobjecten -en verhalen bij je thuis! Tickethouders worden door ons gecontacteerd. Hou jullie goed!

Het Abdijmuseum sluit opnieuw tijdelijk haar deuren omwille van de maatregelen tegen COVID-19. Zorg voor jezelf en voor elkaar!
Het Abdijmuseum sluit opnieuw tijdelijk haar deuren omwille van de maatregelen tegen COVID-19. Zorg voor jezelf en voor elkaar!

Ook interessant

Graftegeltje Lieven van Damme - 16de eeuw
Collectie

De kronieken van de Duinenabdij hebben ons uitzonderlijke lijsten van de monniken en lekenbroeders overgeleverd. Honderden, ja zelfs enkele duizenden namen voor bijna zeven eeuwen. De leden van de abdijgemeenschap werden meestal begraven in een anoniem graf op het grafveld ten noorden van de abdijkerk. Maar soms zijn er meer gegevens voorhanden, zoals bij monnik Lieven van Damme...

(c) Lambert J. Derenette - re-enactment op Feest in de Abdij 2016
Museumverhalen

Geen makkelijke klus om het idee van ‘take-away gerechten’ in een vingerknip terug te koppelen naar de middeleeuwen. En al zeker niet binnen de context van de Duinenabdij. Toch weten we een en ander dankzij enkele rekeningen.

De eerste bezoekers die via de nieuwe ingang het museum bezoeken.
Nieuws

Proficiat aan dit stralende koppel uit Esen! Dhr. & mevr. Lescrauwaet hadden, zonder dat ze het zelf wisten, de eerste tickets gereserveerd voor een coronaproof bezoek via de nieuwe museumingang! We schonken hen een verrassingspakket uit onze museumshop.