Gezinsboekje 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Bouwmeester Lambrecht gidst gezinnen doorheen de tentoonstelling! Aan de hand van leuke opdrachtjes leer je op een speelse manier bij over de bouw van de Duinenabdij. Eens je de kleuren van de verschillende LEGO® blokjes verzameld hebt, maak je kans op een leuke prijs. Dé manier om bij te leren over alle thema's van de expo, op maat van je gezin.

Dit boekje werd gemaakt in samenwerking met de Westhoekacademie van Koksijde en Poëziecentrum. Met illustraties van Wail Albadry.

Praktisch:

  • Doelgroep: 8-12 jaar. Dit boekje is mits begeleiding van een (groot)ouder geschikt voor kleuters en 6-7-jarigen.
  • Te verkrijgen aan het onthaal van het Abdijmuseum. 
  • € 1 of Gratis bij aankoop van een familieticket
Wanneer:
za 22 juni 2019 tot zo 5 januari 2020

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!