Groepsbezoeken 2021

Het Abdijmuseum Ten Duinen is momenteel niet toegankelijk voor groepen omwille van de maatregelen die de Vlaamse regering neemt tegen het COVID-19 virus. We hopen jullie snel opnieuw onze rondleidingen te mogen aanbieden!

  • Online reservaties voor schoolgroepen stellen we open voor de periode vanaf 16 mei 2021.

  • Online reservaties voor volwassen groepen stellen we open voor de periode vanaf juli 2021.

Twijfel niet om al je bezoek te plannen. Wij blikken samen met jullie positief vooruit, in de hoop dat we snel terug groepen mogen verwelkomen.

 

Een museum voor jou alleen!

Voortaan kan je als groep enkel op dinsdag-, woensdag-, donderdag- of vrijdagvoormiddag onze musea bezoeken.

Om je een exclusief en veilig bezoek te garanderen, laten we slechts één groep per dag toe. Zo verzekeren we je dat jouw groepsbubbel niet gemengd wordt met andere museumbezoekers.

Praktisch:

  • je groep telt minstens 10 en maximum 100 deelnemers
  • je groepsbezoek start om 10 uur en eindigt ten laatste om 12.30 u.
  • indien het een bezoek met gids betreft, kunnen er maximum 20 personen begeleid worden door de gids. Meerdere gidsen aanvragen kan.
  • je bezoek dient vooraf gereserveerd te worden via de webshop
  • mondmaskerplicht is er voor personen vanaf 12 jaar

Noodgedwongen passen we ons groepsaanbod tijdelijk aan naar:

Abdijmuseum Ten Duinen

Scholenaanbod

Schoolbezoek met gids (NL/FR/EN/DU)

Schoolbezoek zonder gids

Rondleiding: Bouwen voor de eeuwigheid (NL/FR)

Beklim de Zuid-Abdijmolen

Aanbod verenigingen

Rondleiding volwassenen: Leven in de Middeleeuwse Duinenabdij (NL/FR/EN/DU)

Rondleiding volwassenen: De Duinenabdij, een hele onderneming (NL)

Museumbezoek voor volwassen zonder gids

Beklim de Zuid-Abdijmolen

Wens je graag een bezoek te plannen? Raadpleeg onze webshop  om de beschikbare data te zien en vraag via enkele klikken je bezoek aan. Na bevestiging ben je zeker van je reservering.  

Heb je nog vragen over je bezoek, aarzel niet om ons te contacteren. Dit kan via mail op abdijmuseum@koksijde.be en telefonisch via 058 53 39 50.

We danken je voor je begrip en kijken alvast uit naar je komst!

Foto door Kelly Sikkema - Unsplash
Foto door Kelly Sikkema - Unsplash

Ook interessant

Op mmmonk.be kan je terecht om door diverse manuscripten te bladeren!

Ongeveer 760 manuscripten uit vier oude kloosterbibliotheken, waaronder die van de Duinenabdij! Op mmmonk.be kan je binnenkort terecht om digitaal door parels van middeleeuwse handschriften te bladeren. Een website die in volle ontwikkeling is, dankzij de samenwerking tussen Openbare bibliotheek Brugge, het Grootseminarie Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent en het Bisdom Gent, waar al die manuscripten goed bewaard worden. Ook het Abdijmuseum stapt mee in dit avontuur als partner. 

Deze grenspaal tussen Frankrijk en België werd een paar meter opgeschoven (c) Facebook David Lavaux.jpg

Opschudding in Bousignies-sur-Roc, net over de Franse grens. Daar merkten ze op dat een grenspaal een paar meter verplaatst werd. Wellicht door een Belgische landbouwer uit het Henegouwse grensdorp Erquelinnes. Gevolg: België werd als het ware even groter! Frankrijk dan weer wat kleiner. Ondertussen smult de internationale pers van dit bizarre verhaal. Met het museumteam vroegen we ons af: hoe zat dat met de grenzen van de Duinenabdij en haar gebieden? Hoe bakenden zij hun grenzen af? En ontstonden daar nu en dan eens conflicten over?

Cover van het boek 'Mediterranean Maiolica' door Robbert Attard & Romina Azzopardi
museumbibliotheek

In de collectie van de Duinenabdij hebben we tot nu meer dan 40 fragmenten van Spaanse ‘Azulejos’ (siertegels) aangetroffen. Deze modieuze en dure tegels in blauwe en witte tinten uit de streek van Valencia dateren uit de 15de eeuw. De Duinheren waren pioniers in Vlaanderen om deze exotische tegels aan te wenden in de Duinenabdij. We zijn dan ook blij met deze aanvulling in onze museumbibliotheek die naadloos aansluit bij onze collectie: het boek 'Mediterranean Maiolica' van auteurs Robbert Attard en Romina Azzopardi.