Grote zomerevenementen worden uitgesteld naar volgend jaar

Op 6 mei stuurde de gemeente Koksijde een persbericht uit over het uitstellen van heel wat zomerevenementen dit jaar. Voor het Abdijmuseum betekent dit ook dat we heel wat traditionele zomeractiviteiten moeten uitstellen naar volgend jaar, om de gezondheid van onze bezoekers veilig te stellen.

  • BMX Challenge op de abdijste van 22 mei
  • Archeologiedagen eind mei worden naar 9-11 oktober verzet. 
  • Open Museumdagen (elke eerste zaterdag van de maand in 2020)
  • Gezinsworkshops 'Familie @ Ten Duinen' (elke woensdag in juli/augustus)
  • De Abdijavonden (6 muzikale woensdagavonden in juli/augustus):
  • Het pianoconcert van 26/08
  • De huifkartochten ism Dienst Cultuur (24/07, 07/08, 21/08):
  • Het festival 'Feest in de Abdij' (08/08)

Ook de openluchtmis die het Genootschap van de Zalige Idesbald zou organiseren begin augustus is uitgesteld naar volgend jaar.

(c) Lambert J. Derenette
(c) Lambert J. Derenette

Ook interessant

Snorrebot
Collectie

Het mooie zomerweer dat we hadden, roept bij heel wat mensen nostalgische gevoelens op. Dan denkt een mens al eens terug aan ‘oude’ spelen zoals bikkelen, knikkeren, draaitollen, vliegeren en zoveel meer. Ook op de site van de Duinenabdij hebben we allerhande spelstukken aangetroffen, waarvan we eentje in de kijker zetten. Een ‘snorrebot’! Een snorre wat? We leggen het even uit.

Herontdekt: een penning met aan de ene kant (rechts te zien) het wapen van de Duinenabdij
Collectie

Het is altijd leuk nieuwe stukken van de site van de Duinenabdij te zien. Ook, of misschien meer nog, als het eigenlijk ‘oude’ stukken betreft, die onopgemerkt bij de uitgebreide collectie zaten. Verscholen. Wachtend tot ze opnieuw aandacht krijgen. Zoals een merkwaardige penning met het wapen van de Duinenabdij die ons plots intrigeerde.

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!