Het St. Idesbaldbier in een nieuw kleedje: de officiële voorstelling!

De burgemeester en brouwerij Huyghe nodigen je uit op zaterdag 24 november in de Kokpit van het gemeentehuis om 10 uur. Dan wordt het nieuwe etiket van het St. Idesbaldbier officieel voorgesteld, alsook de nieuwe St. Idesbald-bierglazen!

Sinds 1994 wordt het officiële bier van Ten Duinen gebrouwen door brouwerij Huyghe in Melle. Omdat de middeleeuwse Duinenabdij in Koksijde ook effectief een brouwerij had, is dit ook één van de weinige officiële abdijbieren die er vandaag bestaan. Niet enkel de gemeente Koksijde is heel fier op het bier – u zal het misschien al eens op een gemeentereceptie geproefd hebben. Ook horecazaken in binnen- én buitenland (o.a. Frankrijk, Italië, Canada, …) zijn enthousiast om het bier aan te bieden. Het bier wordt momenteel in 13 landen aangeboden, ook buiten Europa!

Kom gratis het glas mee heffen op deze ‘herdoop’ van het bier, in aanwezigheid van de burgemeester en Alain De Laet van brouwerij Huyghe die jullie alles zullen vertellen hierover. Gelukkig werd er wel niets veranderd aan het heerlijke recept. Oef! Deze presentatie is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt, stuur daarom een mailtje naar ‘abdijmuseum@koksijde.be’ om je in te schrijven. Locatie: Gemeentehuis Koksijde, tweede verdieping (in de 'Kokpit'), om 10 uur op zaterdag 24 november!
Prijs: 
Basistarief: 0,00 €
Leeftijd: 
18
Telefoon: 
058 53 39 50
Wanneer:
za 24 november 2018 10:00
Abdijmuseum Ten Duinen

Ook interessant

Cabin Art (c) Lambert J. Derenette

Op het strand van Sint-Idesbald loopt tot en met 9 september weer de kleurrijke openluchttentoonstelling Cabin Art. Met dit jaar als inspiratiethema 'De Abdij en de Zee'! Een dertigtal authentieke strandcabines werden door verschillende kunstenaars onder handen genomen. In drie blogposts plaatsen we deze kunstwerken in de kijker! Cabin Art is een initiatief van de dienst Cultuur & Erfgoed  i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Linda Renette en Lambert J. Derenette!

Cabin Art (c) Lambert J. Derenette
Nieuws

Op het strand van Sint-Idesbald loopt nog tot en met 9 september weer de kleurrijke openluchttentoonstelling Cabin Art. Met dit jaar als inspiratiethema 'De Abdij en de Zee'! Een dertigtal authentieke strandcabines werden door verschillende kunstenaars onder handen genomen. In drie blogposts plaatsen we deze kunstwerken in de kijker! Cabin Art is een initiatief van de dienst Cultuur & Erfgoed  i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Linda Renette en Lambert J. Derenette!

VR in ten duinen
Museumverhalen

Vijf maanden na de officiële voorstelling van ‘Ten Duinen@1490’ stelden we op 14 mei de VR-ervaring voor op de Museums And Internet (MAI)-Tagung in het Duitse Potsdam. Ook daar werd ons project positief onthaald. De ervaring sluit aan bij de opgetogen feedback van de voorbije maanden in het gastenboek en op de whiteboards van het Abdijmuseum. Hebben we een manier gevonden  om het complexe en veelzijdige onderzoek op onze collectie te ontsluiten voor een breed publiek? Wat zijn de hoekstenen van onze benadering?