Huifkartochten Ten Duinen-Ten Bogaerde deze zomer

De dienst Cultuur en Erfgoed en het Abdijmuseum Ten Duinen slaan opnieuw de handen in elkaar en bieden deze zomer drie boeiende huifkartochten aan: op vrijdag 23 juli, 6 en 20 augustus, telkens om 10.30 uur. Bezoek de buitensite van Abdijmuseum Ten Duinen én Kunstencentrum Ten Bogaerde in één klap, met een gids! (einde is voorzien om 14.30 uur)

Praktisch:

  • € 10 p.p. - € 5 voor kinderen t.e.m. 12 jaar
  • In prijs zijn huifkartocht, toegangstickets, gidsbeurten en drankje inbegrepen.
  • Neem je eigen picknick mee aub!
  • Mondmasker vanaf 12 jaar is verplicht.
  • Reserveer je ticket via deze link.
  • Deze activiteit is moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Opstapplaats: Abdijmuseum Ten Duinen.

De groep verzamelt om 10.30 uur aan het onthaal van het Abdijmuseum Ten Duinen (A. Verbouwelaan, Koksijde). Meteen daarna vertrekt de huifkar richting het Kunstencentrum Ten Bogaerde. Tijdens de huifkartocht is het genieten geblazen van het specifieke, beschermde landschap – de duin-polderovergang – rond Ten Bogaerde. De gids zorgt voor de nodige toelichting.

Eenmaal aangekomen in het Kunstencentrum, staat een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling Dach (collectie S.M.A.K.) op het programma. Aansluitend vertrekt de huifkar opnieuw naar het Abdijmuseum Ten Duinen waar een bezoek staat gepland aan de archeologische site.

Ten slotte biedt het museumteam iedereen een drankje aan in de Gasterie!

Huifkar
(c) Dirk Van Hove

Ook interessant

Raadselsteen, opgegraven in 1954 in een puinlaag van de abtswoning en sindsdien voer voor diverse theorieën
Collectie Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen biedt vanaf 26 juni een verrassende themaopstelling aan: ‘Tekens & Symbolen’. En dat is dankzij het publiek zelf, dat dit thema koos begin 2020. In de aangepaste opstelling gaat de aandacht naar tekens en symbolen binnen de eigen collectie. Meerdere stukken worden voor het eerst tentoongesteld én er is ook een schattenzoektocht voor gezinnen die geen schrik hebben van draken.

Deze oorkonde uit 1228 werd aangekocht om de Abdijmuseumcollectie te verrijken.
Collectie Nieuws

Lokaal Bestuur Koksijde is er in geslaagd om tijdens een veiling in Brussel voor het Abdijmuseum Ten Duinen een unieke oorkonde aan te kopen. De originele oorkonde, nog voorzien van vier van de vijf zegels, dateert van Palmzondag 1228. Die ouderdom en de goed bewaarde zegels maken dat het stuk erg gegeerd bleek. De aankoopprijs bedroeg in totaal 15.625 euro inclusief kosten. Vanaf zaterdag 26 juni kan je de oorkonde bewonderen in het Abdijmuseum naar aanleiding van de thema-opstelling ‘Symbolen en tekens’.

Op mmmonk.be kan je terecht om door diverse manuscripten te bladeren!
Nieuws

Ongeveer 760 manuscripten uit vier oude kloosterbibliotheken, waaronder die van de Duinenabdij! Op mmmonk.be kan je binnenkort terecht om digitaal door parels van middeleeuwse handschriften te bladeren. Een website die in volle ontwikkeling is, dankzij de samenwerking tussen Openbare bibliotheek Brugge, het Grootseminarie Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent en het Bisdom Gent, waar al die manuscripten goed bewaard worden. Ook het Abdijmuseum stapt mee in dit avontuur als partner.