Koksijde bouwt met LEGO® blokjes

Het schaalmodel van de Duinenabdij in LEGO® blokjes is één van de absolute blikvangers in de expo van het Abdijmuseum. Maar er is meer LEGO®
te ontdekken in Koksijde… Véél meer! Dankzij de samenwerking met de LEGO® bouwers van Amazings!

Speelparadijs in cc CasinoKoksijde

Wandel binnen in de wondere wereld van het LEGO® blokje met meer dan 800 m² speelplezier, kunst en humor met tienduizenden LEGO® stenen! Waan jezelf een echte architect en ga aan de slag met LEGO® blokjes. Voor de kleinsten is er een aparte DUPLO®-zone.

Make & takes

Ben je op zoek naar een exclusief aandenken van Koksijde? Amazings stelde verschillende tafereeltjes in LEGO® blokjes samen op maat van onze badplaats. De golfer, het strand, de garnaalvisser te paard, de surfer … worden zeker en vast collectorsitems. Verzamel ze allemaal!

Praktisch:

KRASLOTENACTIE!
Krijg bij de deelnemende Koksijdse handelaars een kraslot bij je aankoop en maak kans op gratis tickets voor het evenement ‘Koksijde bouwt met LEGO® blokjes’ of de expo ‘Bouwen voor de eeuwigheid’! In samenwerking met de handelaars van Koksijde – Oostduinkerke – Sint-Idesbald.

EXTRA:
In galerie Welnis in Oostduinkerke brengt Amazings de zee naar binnen met het werk ‘De Meeuwen’. Met 48.000 LEGO® blokjes is dit een typisch Amazings-kunstwerk dat 2D en 3D combineert.

Wanneer:
vr 12 juli 2019 tot zo 25 augustus 2019

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!