Koksijde bouwt met LEGO® blokjes

Het schaalmodel van de Duinenabdij in LEGO® blokjes is één van de absolute blikvangers in de expo van het Abdijmuseum. Maar er is meer LEGO®
te ontdekken in Koksijde… Véél meer! Dankzij de samenwerking met de LEGO® bouwers van Amazings!

Speelparadijs in cc CasinoKoksijde

Wandel binnen in de wondere wereld van het LEGO® blokje met meer dan 800 m² speelplezier, kunst en humor met tienduizenden LEGO® stenen! Waan jezelf een echte architect en ga aan de slag met LEGO® blokjes. Voor de kleinsten is er een aparte DUPLO®-zone.

Make & takes

Ben je op zoek naar een exclusief aandenken van Koksijde? Amazings stelde verschillende tafereeltjes in LEGO® blokjes samen op maat van onze badplaats. De golfer, het strand, de garnaalvisser te paard, de surfer … worden zeker en vast collectorsitems. Verzamel ze allemaal!

Praktisch:

KRASLOTENACTIE!
Krijg bij de deelnemende Koksijdse handelaars een kraslot bij je aankoop en maak kans op gratis tickets voor het evenement ‘Koksijde bouwt met LEGO® blokjes’ of de expo ‘Bouwen voor de eeuwigheid’! In samenwerking met de handelaars van Koksijde – Oostduinkerke – Sint-Idesbald.

EXTRA:
In galerie Welnis in Oostduinkerke brengt Amazings de zee naar binnen met het werk ‘De Meeuwen’. Met 48.000 LEGO® blokjes is dit een typisch Amazings-kunstwerk dat 2D en 3D combineert.

Wanneer:
vr 12 juli 2019 tot zo 25 augustus 2019

Ook interessant

Detail sacramentstoren van de 'oude kerk' (c) Grootseminarie Brugge
Museumverhalen

Primeurs bevat onze expositie ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ zeker. Heel wat opgegraven stukken uit het depot werden nooit eerder aan het publiek getoond. Maar ook uit het Duinenarchief komt een stuk dat beslist een primeur is: een afbeelding van een belangrijk stuk uit de abdijkerk in Koksijde, meteen de allereerste eigentijdse tekening van het kerkinterieur.

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid'
Museumverhalen Collectie

Dirk Vanclooster is directeur van het Abdijmuseum Ten Duinen en klapt uit de biecht over de nieuwe expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'. "Tot in de zestiende eeuw hebben de Duinheren gebouwen opgetrokken en verbouwd in functie van hun noden. Bij de vele bouwcampagnes hebben de ambachtslieden die er werkten, ongelofelijk veel sporen nagelaten. Het zijn aanwijzingen die je niet altijd onmiddellijk opmerkt of waar je niet bij stil staat. In deze tentoonstelling hebben we ze samengebracht en geconfronteerd met eigentijdse maquettekunst."

De ruïnes van Vitskøl in Denemarken (www.kulturarv.dk)
museumbibliotheek

De cisterciënzerorde en het cisterciënzernetwerk: in overzichtswerken krijg je soms de indruk dat alle abdijen van de orde onder één noemer vallen. Daardoor vind je in zoveel geïllustreerde standaardwerken foto’s van de Duinenabdij volgens Pourbus of van de grote Vlaamse abdijschuren. Maar toch was er beslist ook regionale verscheidenheid. Dat is een van de onderzoekspistes van Éric Delaissé in zijn pas verschenen doctoraat over de Deense kloosters.