Krokuskriebels in het Abdijmuseum!

Met het hele gezin erop uittijdens de krokusvakantie? Voor de 9de editie van Krokuskriebels, een initiatief van de Gezinsbond, rollen 101 musea de rode loper uit voor jouw gezin! Ook het Abdijmuseum heeft een mooi programma. Ontdek het hieronder. Meer info over Krokuskriebels vind je op hun website.

Rondleiding 'Zandlopers' - Leeftijd: 6 tot 12 jaar

 • Dinsdag 13 februari (10:30 tot 12:30)
 • Woensdag 14 februari (14:30 tot 16:30)
 • Zaterdag 17 februari (14:30 tot 16:30)

Leeftijd: 6 tot 12 jaar
Je trekt samen met een gids naar de plaats waar ooit de grote Duinenabdij pronkte! Door er zelf voorwerpen op te graven, leer je wat archeologie is en leer je hoe de abdij er in de middeleeuwen uitzag. Daarna ga je naar het museum. Verkleed als monnik volg je het leven van een monnik uit de middeleeuwse abdij. Via allerlei opdrachtjes kom je te weten hoe de monniken elke dag doorbrachten!

Reservatie verplicht

Prijs:

 • Kinderen van 6 tot 12 jaar: €2
 • Volwassenen: €7
 • Gezinsbondleden kinderen tot 12 jaar: gratis
 • Gezinsbondleden volwassenen: €3,5

Gezinskoffers 'Zandlopers' en 'Pluis' - Leeftijd: 3 tot 12 jaar

Heel de Krokusvakantie, doorlopend tijdens de openingsuren van het museum.

Ontdek het leven van de monniken. De gezinskoffers zorgen voor een actief bezoek met net dat tikkeltje extra!

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er de gezinskoffer 'Zandlopers': Waan je voor één dag archeoloog van de Duinenabdij! Graaf zelf voorwerpen op en maak kennis met de belangrijkste ruimten in een abdij.

Kleuters gaan op stap met Pluis de Muis en Pol de Mol. Zij leiden je met de koffer 'Pluis' en creatieve opdrachtjes rond in het Abdijmuseum.

Prijs:

 • Kinderen van 6 tot 12 jaar: €2
 • Volwassenen: €7
 • Gezinsbondleden kinderen tot 12 jaar: gratis
 • Gezinsbondleden volwassenen: €3,5

Ook interessant

Cabin Art (c) Lambert J. Derenette

Op het strand van Sint-Idesbald loopt tot en met 9 september weer de kleurrijke openluchttentoonstelling Cabin Art. Met dit jaar als inspiratiethema 'De Abdij en de Zee'! Een dertigtal authentieke strandcabines werden door verschillende kunstenaars onder handen genomen. In drie blogposts plaatsen we deze kunstwerken in de kijker! Cabin Art is een initiatief van de dienst Cultuur & Erfgoed  i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Linda Renette en Lambert J. Derenette!

Cabin Art (c) Lambert J. Derenette
Nieuws

Op het strand van Sint-Idesbald loopt nog tot en met 9 september weer de kleurrijke openluchttentoonstelling Cabin Art. Met dit jaar als inspiratiethema 'De Abdij en de Zee'! Een dertigtal authentieke strandcabines werden door verschillende kunstenaars onder handen genomen. In drie blogposts plaatsen we deze kunstwerken in de kijker! Cabin Art is een initiatief van de dienst Cultuur & Erfgoed  i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Linda Renette en Lambert J. Derenette!

VR in ten duinen
Museumverhalen

Vijf maanden na de officiële voorstelling van ‘Ten Duinen@1490’ stelden we op 14 mei de VR-ervaring voor op de Museums And Internet (MAI)-Tagung in het Duitse Potsdam. Ook daar werd ons project positief onthaald. De ervaring sluit aan bij de opgetogen feedback van de voorbije maanden in het gastenboek en op de whiteboards van het Abdijmuseum. Hebben we een manier gevonden  om het complexe en veelzijdige onderzoek op onze collectie te ontsluiten voor een breed publiek? Wat zijn de hoekstenen van onze benadering?