Krokuskriebels in het Abdijmuseum!

Met het hele gezin erop uittijdens de krokusvakantie? Voor de 9de editie van Krokuskriebels, een initiatief van de Gezinsbond, rollen 101 musea de rode loper uit voor jouw gezin! Ook het Abdijmuseum heeft een mooi programma. Ontdek het hieronder. Meer info over Krokuskriebels vind je op hun website.

Rondleiding 'Zandlopers' - Leeftijd: 6 tot 12 jaar

 • Dinsdag 13 februari (10:30 tot 12:30)
 • Woensdag 14 februari (14:30 tot 16:30)
 • Zaterdag 17 februari (14:30 tot 16:30)

Leeftijd: 6 tot 12 jaar
Je trekt samen met een gids naar de plaats waar ooit de grote Duinenabdij pronkte! Door er zelf voorwerpen op te graven, leer je wat archeologie is en leer je hoe de abdij er in de middeleeuwen uitzag. Daarna ga je naar het museum. Verkleed als monnik volg je het leven van een monnik uit de middeleeuwse abdij. Via allerlei opdrachtjes kom je te weten hoe de monniken elke dag doorbrachten!

Reservatie verplicht

Prijs:

 • Kinderen van 6 tot 12 jaar: €2
 • Volwassenen: €7
 • Gezinsbondleden kinderen tot 12 jaar: gratis
 • Gezinsbondleden volwassenen: €3,5

Gezinskoffers 'Zandlopers' en 'Pluis' - Leeftijd: 3 tot 12 jaar

Heel de Krokusvakantie, doorlopend tijdens de openingsuren van het museum.

Ontdek het leven van de monniken. De gezinskoffers zorgen voor een actief bezoek met net dat tikkeltje extra!

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er de gezinskoffer 'Zandlopers': Waan je voor één dag archeoloog van de Duinenabdij! Graaf zelf voorwerpen op en maak kennis met de belangrijkste ruimten in een abdij.

Kleuters gaan op stap met Pluis de Muis en Pol de Mol. Zij leiden je met de koffer 'Pluis' en creatieve opdrachtjes rond in het Abdijmuseum.

Prijs:

 • Kinderen van 6 tot 12 jaar: €2
 • Volwassenen: €7
 • Gezinsbondleden kinderen tot 12 jaar: gratis
 • Gezinsbondleden volwassenen: €3,5

Ook interessant

Bulle
Nieuws

"Voortschrijdend inzicht" heet dat zeker? Wanneer je iets uit een andere invalshoek bekijkt, zie je soms dingen die je eerder niet zag en die historische "feiten" in een andere context plaatsen. Dat geldt zelfs voor een pauselijke bul die we recent nog gebruikten bij het onderzoek over de derde abt, Idesbald, en waarvan je zou denken dat die al in het lang en het breed bestudeerd is.

bezoeker april 2018
Bezoeker van de maand

In onze rubriek ‘bezoeker van de maand’ gaan we op zoek naar het verhaal achter onze bezoekers. Wie zijn ze? Vanwaar komen ze? Wat trok hen naar het Abdijmuseum? Deze keer hadden we een vrolijke babbel met Mathis en Ella uit Zottegem die samen met hun ouders op vakantie zijn in Koksijde.

vr cardboard beleving op de abdijsite
Nieuws

In het Abdijmuseum staat de VR-klok niet stil. Eind december vorig jaar was er de officiële opening van de Virtual Reality beleving en nu pakt het museum uit met fantastische extra’s om de beleving in en rond het museum nog aangrijpender te maken. Zo kan je vanaf midden april ook op de abdijsite terug flitsen naar de 15de eeuw met een cardboard bril én werd er in samenwerking met het technologiebedrijf Alfavision een VR beleving voor slechtzienden gemaakt met aangepaste audio.