Lopen op geschiedenis

In een eerste deel focust de thematische rondleiding op de ruime tegelcollectie van het Abdijmuseum. De verschillende decors, motieven, thema’s en technieken geven een beeld van vier eeuwen vloerversiering in een grote cisterciënzerabdij. In het aansluitende creatief atelier maken we fantasiedieren in plasticine, proberen we een tegel te reconstrueren en zelf een hedendaagse tegel te ontwerpen.

Praktisch

  • doelgroep: kinderen (9-12 jaar)
  • duur: 1,5 uur
  • reserveren verplicht
  • Kostprijs: 5 euro per kind (min. 15 – max. 22 kinderen) In deze prijs is de gids inbegrepen, alsook de toegang van de leerkracht. Begeleiders zonder lerarenkaart betalen 5 euro. We rekenen op een actieve medewerking van de leerkracht/begeleider! Voor kleinere groepen (< 15 kinderen) wordt de effectieve kostprijs (75 euro) aangerekend.
  • Aanvraag: min. 3 weken op voorhand, via onze online webshop. 

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!