Museum is al in volle expo-voorbereiding

Wegens de voorbereidingen van een nieuwe expo die start in juni 2019, is er wat veranderd in onze museumopstelling. Zo is er geen toegang tot de tweede verdieping waar de zilvercollectie zich bevond. Ook in de eerste zaal over de middeleeuwen zijn een aantal collectiestukken terug weggehaald. In afwachting van de expo en bij wijze van aankondiging, wordt daar een opstelling met drie architecturale stukken in natuursteen geplaatst. Alle andere zalen blijven ongewijzigd.

Ontdek hier ons museumverhaal aan de hand van tien objecten. Uiteraard staat ook de abdijsite op jou te wachten. Ontdek ook de kortfilm 'Ten Duinen' van Stijn Coninx, de virtual reality beleving en veel meer! 

Expo 2019 voorbereidingen
Expo 2019 voorbereidingen

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!