Museum is al in volle expo-voorbereiding

Wegens de voorbereidingen van een nieuwe expo die start in juni 2019, is er wat veranderd in onze museumopstelling. Zo is er geen toegang tot de tweede verdieping waar de zilvercollectie zich bevond. Ook in de eerste zaal over de middeleeuwen zijn een aantal collectiestukken terug weggehaald. In afwachting van de expo en bij wijze van aankondiging, wordt daar een opstelling met drie architecturale stukken in natuursteen geplaatst. Alle andere zalen blijven ongewijzigd.

Ontdek hier ons museumverhaal aan de hand van tien objecten. Uiteraard staat ook de abdijsite op jou te wachten. Ontdek ook de kortfilm 'Ten Duinen' van Stijn Coninx, de virtual reality beleving en veel meer! 

Expo 2019 voorbereidingen
Expo 2019 voorbereidingen

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!