Museum is al in volle expo-voorbereiding

Wegens de voorbereidingen van een nieuwe expo die start in juni 2019, is er wat veranderd in onze museumopstelling. Zo is er geen toegang tot de tweede verdieping waar de zilvercollectie zich bevond. Ook in de eerste zaal over de middeleeuwen zijn een aantal collectiestukken terug weggehaald. In afwachting van de expo en bij wijze van aankondiging, wordt daar een opstelling met drie architecturale stukken in natuursteen geplaatst. Alle andere zalen blijven ongewijzigd.

Ontdek hier ons museumverhaal aan de hand van tien objecten. Uiteraard staat ook de abdijsite op jou te wachten. Ontdek ook de kortfilm 'Ten Duinen' van Stijn Coninx, de virtual reality beleving en veel meer! 

Expo 2019 voorbereidingen
Expo 2019 voorbereidingen

Ook interessant

Opgraven is een kunst. Een archeoloog tekent hier de sporen in. Elk archeologisch spoor dient netjes ingemeten en ingetekend te worden op plan. (Foto Monument Vandekerckhove nv)

Op de terreinen van Koksijde Golf ter Hille werden tussen 2008 en 2012 grootschalige opgravingen verricht. Dit gebeurde in fases. De uitvoering van het onderzoek en het schrijven van het archeologisch rapport is ondertussen afgerond. De resultaten zijn bijzonder verrassend!

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid
Nieuws

Achter de schermen werken we al een tijdje hard aan een nieuwe expo. Heel veel geven we nog niet prijs, maar we delen alvast de titel 'Bouwen voor de eeuwigheid', de affiche en enkele hoogtepunten mee! Deze expo over de bouwgeschiedenis van de abdij opent voor het grote publiek op 22 juni en zal lopen tot 5 januari.

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum en Abdijmuseum Ten Duinen behalen het Q-label!
Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label! Dat is een kwaliteitslabel dat Westtoer uitreikt. Het bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch!