Museum open, maar abdijsite tijdelijk gesloten door stormschade

Op maandagavond 14 oktober werd ook Koksijde geteisterd door een zware storm. In de directe omgeving van het museum sneuvelden verschillende bomen. Ook op de abdijsite. Gelukkig gaat het enkel om materiële schade. Momenteel is er hierdoor wel geen doorgang mogelijk van het museum naar de ruïnes en blijft de abdijsite voor onbepaalde tijd niet toegankelijk voor onze bezoekers. 

Het museum, alsook de Virtual Reality beleving, blijven uiteraard wel toegankelijk. We houden jullie op de hoogte wanneer de site terug geopend wordt via deze website en via onze sociale media kanalen.

Het pad tussen het museum en de abdijsite is momenteel versperd door omgevallen bomen na de storm van 14 oktober. (c) Luchtbeeld Politie Westkust
Het pad tussen het museum en de abdijsite is momenteel versperd door omgevallen bomen na de storm van 14 oktober. (c) Luchtbeeld Politie Westkust

Ook interessant

Deze kunstwerkjes van Rob Buelens werden met behulp van tandenstokers vastgezet voor transport.
Collectie

Het inpakken van kunstwerken of museumobjecten voor transport is vaak een hele klus. Het hoeft daarom niet ingewikkeld of prijzig te zijn. Onze collectiebeheerder / registrator Gianna Hubert geeft je wat tips!

(c) Lambert J. Derenette
Collectie

Het museum is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, toch nemen we jullie digitaal mee om onze collectie te ontdekken!
In de kijker: de maquette van de Duinenabdij in LEGO®-bouwstenen, gemaakt door Amazings!

Expo

Medewerker en tekenaar bij het Abdijmuseum Wail Albadry blikt terug op de succesvolle expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' die in 2019 liep en de bouw van de Duinenabdij in kaart bracht.