Museumcafé open in juli & augustus

Zalig! Genieten van een St.-Idesbaldbiertje of een lekkere koffie op het terras van het museumcafé 'De Gasterie', en dat terwijl je het beste zicht hebt op de ruïnes van de vroegere Duinenabdij!  In de zomervakantie is het café elkens open tussen 10.30 en 17.30 uur, behalve op maandag. Op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 14.00 en 17.30 uur. Bekijk onze openingstijden hier. 

Niet enkel onze museumbezoekers kunnen meegenieten, maar iedereen! Want een bezoek aan de abdijsite is gratis tijdens de openingsuren van het museum. Je kan het café/de abdijsite ook betreden via het park. Op zes avonden in juli en augustus is het café ook 's avonds open tijdens de muzikale Abdijavonden. Welkom!

Gasterie terras
Gasterie terras

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!