Omni-KUNSTkamp

Omni-kunstkamp
Inschrijven vanaf 26/02 voor inwoners van Koksijde en Oostduinkerke, vanaf 1/03 voor iedereen. 

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar wordt er in de paasvakantie een omni-KUNSTkamp georganiseerd door de Westhoek Academie van Koksijde en het Abdijmuseum Ten Duinen. Een kamp voor alle kinderen die graag muzisch aan de slag gaan. Er is helemaal geen voorkennis vereist.

Het omni-KUNSTkamp bestaat uit de zes domeinen van de kunsten: beeld, dans, drama, muziek, woord en media. We mixen alle domeinen door elkaar en zorgen zo voor interessante en pittige activiteiten.

We ontdekken het Abdijmuseum, beleven het volledige parcours en geven er een eigentijdse twist aan. Het kamp vindt plaats tijdens de paasvakantie van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 april van 13u00 tot 17u00 in het Abdijmuseum Ten Duinen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro per kind.

INSCHRIJVEN

Leeftijd: 
9-12 j;
Organisator: 
Westhoek Academie & Abdijmuseum Ten Duinen
Wanneer:
di 10 april 2018 tot vr 13 april 2018

Ook interessant

Archaeological footwear boek
Nieuws

Op de site van Ten Duinen werd - naast o.m. natuursteen, baksteen en ander keramisch materiaal (zoals vloertegels of kannen en kruiken), glas en metaal - ook veel leder opgegraven. Collega collectiebeheerder-registrator Gianna Hubert werkt momenteel met haar vrijwilligersteam aan de registratie van de ledercollectie van het Abdijmuseum. De museumbibliotheek werd in verband met die schoenen recent aangevuld met het boek ‘Archaeological Footwear’, Marquita Volken.

Nieuwe etiketten voor het St.-Idesbaldbier
Nieuws

Het St.-Idesbaldbier heeft een nieuw etiket. Aan het recept van de vier soorten bier wordt niet geraakt. De link bij het officiële Belgische abdijbier naar de Duinenabdij wordt versterkt, want naast de verwijzing naar de vroegere abt Idesbald (†1167), draagt het abdijbier nu ook het logo van het Koksijdse Abdijmuseum. Het is een voorbode voor een andere mooie samenwerking: brouwerij Huyghe tekent ook voor de uitbating van de craft brouwerij op de vroegere abdij-uithof Ten Bogaerde.

grisaille van Hulst (C) Grootseminarie Brugge
Museumverhalen

Verkiezingen: ze beheersen constant het nieuws. Kort geleden op gemeentelijk en provinciaal vlak en straks federaal en Vlaams voor ons, net nog in Brazilië en de Verenigde Staten… Met kiessystemen die allemaal “democratisch” zijn, maar toch behoorlijk van elkaar afwijken. Hoe deed men dat in de middeleeuwse Duinenabdij? Over de abtsverkiezing in 1305 licht een bijzonder merkwaardig Duinenhandschrift ons in: de Codex Dunensis.