Omni-KUNSTkamp

Omni-kunstkamp
Inschrijven vanaf 26/02 voor inwoners van Koksijde en Oostduinkerke, vanaf 1/03 voor iedereen. 

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar wordt er in de paasvakantie een omni-KUNSTkamp georganiseerd door de Westhoek Academie van Koksijde en het Abdijmuseum Ten Duinen. Een kamp voor alle kinderen die graag muzisch aan de slag gaan. Er is helemaal geen voorkennis vereist.

Het omni-KUNSTkamp bestaat uit de zes domeinen van de kunsten: beeld, dans, drama, muziek, woord en media. We mixen alle domeinen door elkaar en zorgen zo voor interessante en pittige activiteiten.

We ontdekken het Abdijmuseum, beleven het volledige parcours en geven er een eigentijdse twist aan. Het kamp vindt plaats tijdens de paasvakantie van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 april van 13u00 tot 17u00 in het Abdijmuseum Ten Duinen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro per kind.

INSCHRIJVEN

Leeftijd: 
9-12 j;
Organisator: 
Westhoek Academie & Abdijmuseum Ten Duinen
Wanneer:
di 10 april 2018 tot vr 13 april 2018

Ook interessant

Bezoeker van de maand

In onze rubriek ‘bezoeker van de maand’ gaan we op zoek naar het verhaal achter onze bezoekers. Wie zijn ze? Van waar komen ze? Wat trok hen naar het Abdijmuseum? Arlette en Ad uit Bergen op Zoom (NL) genieten van hun jaarlijkse vakantie in De Panne en hielden halt in Koksijde voor een boeiende namiddag in het museum.

Collectie

In de laatste decennia waren er meerdere opgravingscampagnes die plaatsvonden op de site van de Duinenabdij in Koksijde. Wat velen niet weten, is dat heel wat materiaal dat toen opgegraven werd, nog geregistreerd moet worden. Maar hoe gaat dat in z'n werk? Wie zijn de mensen die hieraan meehelpen? Welke zorg voor die collectie komt hierbij kijken? Neem een kijkje mee achter de schermen!

Bulle
Nieuws

"Voortschrijdend inzicht" heet dat zeker? Wanneer je iets uit een andere invalshoek bekijkt, zie je soms dingen die je eerder niet zag en die historische "feiten" in een andere context plaatsen. Dat geldt zelfs voor een pauselijke bul die we recent nog gebruikten bij het onderzoek over de derde abt, Idesbald, en waarvan je zou denken dat die al in het lang en het breed bestudeerd is.