Omni-KUNSTkamp

Omni-kunstkamp
Inschrijven vanaf 26/02 voor inwoners van Koksijde en Oostduinkerke, vanaf 1/03 voor iedereen. 

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar wordt er in de paasvakantie een omni-KUNSTkamp georganiseerd door de Westhoek Academie van Koksijde en het Abdijmuseum Ten Duinen. Een kamp voor alle kinderen die graag muzisch aan de slag gaan. Er is helemaal geen voorkennis vereist.

Het omni-KUNSTkamp bestaat uit de zes domeinen van de kunsten: beeld, dans, drama, muziek, woord en media. We mixen alle domeinen door elkaar en zorgen zo voor interessante en pittige activiteiten.

We ontdekken het Abdijmuseum, beleven het volledige parcours en geven er een eigentijdse twist aan. Het kamp vindt plaats tijdens de paasvakantie van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 april van 13u00 tot 17u00 in het Abdijmuseum Ten Duinen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro per kind.

INSCHRIJVEN

Leeftijd: 
9-12 j;
Organisator: 
Westhoek Academie & Abdijmuseum Ten Duinen
Wanneer:
di 10 april 2018 tot vr 13 april 2018

Ook interessant

Cabin Art (c) Lambert J. Derenette

Op het strand van Sint-Idesbald loopt tot en met 9 september weer de kleurrijke openluchttentoonstelling Cabin Art. Met dit jaar als inspiratiethema 'De Abdij en de Zee'! Een dertigtal authentieke strandcabines werden door verschillende kunstenaars onder handen genomen. In drie blogposts plaatsen we deze kunstwerken in de kijker! Cabin Art is een initiatief van de dienst Cultuur & Erfgoed  i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Linda Renette en Lambert J. Derenette!

Cabin Art (c) Lambert J. Derenette
Nieuws

Op het strand van Sint-Idesbald loopt nog tot en met 9 september weer de kleurrijke openluchttentoonstelling Cabin Art. Met dit jaar als inspiratiethema 'De Abdij en de Zee'! Een dertigtal authentieke strandcabines werden door verschillende kunstenaars onder handen genomen. In drie blogposts plaatsen we deze kunstwerken in de kijker! Cabin Art is een initiatief van de dienst Cultuur & Erfgoed  i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Linda Renette en Lambert J. Derenette!

VR in ten duinen
Museumverhalen

Vijf maanden na de officiële voorstelling van ‘Ten Duinen@1490’ stelden we op 14 mei de VR-ervaring voor op de Museums And Internet (MAI)-Tagung in het Duitse Potsdam. Ook daar werd ons project positief onthaald. De ervaring sluit aan bij de opgetogen feedback van de voorbije maanden in het gastenboek en op de whiteboards van het Abdijmuseum. Hebben we een manier gevonden  om het complexe en veelzijdige onderzoek op onze collectie te ontsluiten voor een breed publiek? Wat zijn de hoekstenen van onze benadering?