Omni-KUNSTkamp in paasvakantie! (9-12 j.)

Voor kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar wordt er in de paasvakantie een omni-KUNSTkamp georganiseerd door de Westhoek Academie van Koksijde en het Abdijmuseum Ten Duinen. Een kamp voor alle kinderen die graag muzisch aan de slag gaan. Er is helemaal geen voorkennis vereist. Het omni-KUNSTkamp bestaat uit de zes domeingen van de kunsten: beeld, dans, drama, muziek, woord en media. We mixen alle domeinen door elkaar en zorgen zo voor interessante en pittige activiteiten. We ontdekken het Abdijmuseum, beleven het volledige parcours en geven er een eigentijdse twist aan. 

Waar? In het Abdijmuseum Ten Duinen.

Wanneer? Het kamp vindt plaats tijdens de paasvakantie van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Kostprijs? 20 euro per kind. Reservatie is verplicht en pas definitief na betaling online. 

Hoe inschrijven? Vanaf 26 februari voor kinderen uit Koksijde, vanaf 1 maart voor niet-inwoners. Maximum 12 deelnemers. Schrijf je in via deze link. 

Meer info? westhoekacademie@koksijde.be of 058 53 27 00

Omni-KUNSTkamp
Omni-KUNSTkamp

Ook interessant

Detail sacramentstoren van de 'oude kerk' (c) Grootseminarie Brugge
Museumverhalen

Primeurs bevat onze expositie ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ zeker. Heel wat opgegraven stukken uit het depot werden nooit eerder aan het publiek getoond. Maar ook uit het Duinenarchief komt een stuk dat beslist een primeur is: een afbeelding van een belangrijk stuk uit de abdijkerk in Koksijde, meteen de allereerste eigentijdse tekening van het kerkinterieur.

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid'
Museumverhalen Collectie

Dirk Vanclooster is directeur van het Abdijmuseum Ten Duinen en klapt uit de biecht over de nieuwe expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'. "Tot in de zestiende eeuw hebben de Duinheren gebouwen opgetrokken en verbouwd in functie van hun noden. Bij de vele bouwcampagnes hebben de ambachtslieden die er werkten, ongelofelijk veel sporen nagelaten. Het zijn aanwijzingen die je niet altijd onmiddellijk opmerkt of waar je niet bij stil staat. In deze tentoonstelling hebben we ze samengebracht en geconfronteerd met eigentijdse maquettekunst."

De ruïnes van Vitskøl in Denemarken (www.kulturarv.dk)
museumbibliotheek

De cisterciënzerorde en het cisterciënzernetwerk: in overzichtswerken krijg je soms de indruk dat alle abdijen van de orde onder één noemer vallen. Daardoor vind je in zoveel geïllustreerde standaardwerken foto’s van de Duinenabdij volgens Pourbus of van de grote Vlaamse abdijschuren. Maar toch was er beslist ook regionale verscheidenheid. Dat is een van de onderzoekspistes van Éric Delaissé in zijn pas verschenen doctoraat over de Deense kloosters.