Omni-KUNSTkamp in paasvakantie! (9-12 j.)

Voor kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar wordt er in de paasvakantie een omni-KUNSTkamp georganiseerd door de Westhoek Academie van Koksijde en het Abdijmuseum Ten Duinen. Een kamp voor alle kinderen die graag muzisch aan de slag gaan. Er is helemaal geen voorkennis vereist. Het omni-KUNSTkamp bestaat uit de zes domeingen van de kunsten: beeld, dans, drama, muziek, woord en media. We mixen alle domeinen door elkaar en zorgen zo voor interessante en pittige activiteiten. We ontdekken het Abdijmuseum, beleven het volledige parcours en geven er een eigentijdse twist aan. 

Waar? In het Abdijmuseum Ten Duinen.

Wanneer? Het kamp vindt plaats tijdens de paasvakantie van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Kostprijs? 20 euro per kind. Reservatie is verplicht en pas definitief na betaling online. 

Hoe inschrijven? Vanaf 26 februari voor kinderen uit Koksijde, vanaf 1 maart voor niet-inwoners. Maximum 12 deelnemers. Schrijf je in via deze link. 

Meer info? westhoekacademie@koksijde.be of 058 53 27 00

Omni-KUNSTkamp
Omni-KUNSTkamp

Ook interessant

Albertus Miraeus is in de 17de-eeuwse geschiedschrijving een naam als een klok. Hij publiceerde o.m. een hele reeks oorkonden uit allerlei overheids- en abdijarchieven: indrukwekkende boeken die nog altijd gebruikt worden. Minder bekend is dat deze kanunnik, humanist en filoloog (1573-1640) ook een kroniek schreef over het ontstaan en de groei van de cisterciënzerorde. En daarin komt uiteraard ook de Duinenabdij aan bod.

Jozef Janssens is een zeer gewaardeerd specialist in de middeleeuwse letterkunde. Met een terugblik op zijn rijk gevulde carrière vat de hoogleraar-emeritus de ontwikkeling van de Middelnederlandse letterkundestudie samen in een vlot leesbare stijl. Het boek is ook rijkelijk geïllustreerd.

Opgraven is een kunst. Een archeoloog tekent hier de sporen in. Elk archeologisch spoor dient netjes ingemeten en ingetekend te worden op plan. (Foto Monument Vandekerckhove nv)

Op de terreinen van Koksijde Golf ter Hille werden tussen 2008 en 2012 grootschalige opgravingen verricht. Dit gebeurde in fases. De uitvoering van het onderzoek en het schrijven van het archeologisch rapport is ondertussen afgerond. De resultaten zijn bijzonder verrassend!