Omni-KUNSTkamp in paasvakantie! (9-12 j.)

Voor kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar wordt er in de paasvakantie een omni-KUNSTkamp georganiseerd door de Westhoek Academie van Koksijde en het Abdijmuseum Ten Duinen. Een kamp voor alle kinderen die graag muzisch aan de slag gaan. Er is helemaal geen voorkennis vereist. Het omni-KUNSTkamp bestaat uit de zes domeingen van de kunsten: beeld, dans, drama, muziek, woord en media. We mixen alle domeinen door elkaar en zorgen zo voor interessante en pittige activiteiten. We ontdekken het Abdijmuseum, beleven het volledige parcours en geven er een eigentijdse twist aan. 

Waar? In het Abdijmuseum Ten Duinen.

Wanneer? Het kamp vindt plaats tijdens de paasvakantie van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Kostprijs? 20 euro per kind. Reservatie is verplicht en pas definitief na betaling online. 

Hoe inschrijven? Vanaf 26 februari voor kinderen uit Koksijde, vanaf 1 maart voor niet-inwoners. Maximum 12 deelnemers. Schrijf je in via deze link. 

Meer info? westhoekacademie@koksijde.be of 058 53 27 00

Omni-KUNSTkamp
Omni-KUNSTkamp

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!