Omni-KUNSTkamp in paasvakantie! (9-12 j.)

Voor kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar wordt er in de paasvakantie een omni-KUNSTkamp georganiseerd door de Westhoek Academie van Koksijde en het Abdijmuseum Ten Duinen. Een kamp voor alle kinderen die graag muzisch aan de slag gaan. Er is helemaal geen voorkennis vereist. Het omni-KUNSTkamp bestaat uit de zes domeingen van de kunsten: beeld, dans, drama, muziek, woord en media. We mixen alle domeinen door elkaar en zorgen zo voor interessante en pittige activiteiten. We ontdekken het Abdijmuseum, beleven het volledige parcours en geven er een eigentijdse twist aan. 

Waar? In het Abdijmuseum Ten Duinen.

Wanneer? Het kamp vindt plaats tijdens de paasvakantie van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Kostprijs? 20 euro per kind. Reservatie is verplicht en pas definitief na betaling online. 

Hoe inschrijven? Vanaf 26 februari voor kinderen uit Koksijde, vanaf 1 maart voor niet-inwoners. Maximum 12 deelnemers. Schrijf je in via deze link. 

Meer info? westhoekacademie@koksijde.be of 058 53 27 00

Omni-KUNSTkamp
Omni-KUNSTkamp

Ook interessant

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum en Abdijmuseum Ten Duinen behalen het Q-label!
Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label! Dat is een kwaliteitslabel dat Westtoer uitreikt. Het bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch!

Gerestaureerd schilderij monnik Niklaas De Roover © Art Salvage
Collectie

Niklaas De Roover (1750-1833). Dat is de man die afgebeeld staat op dit schilderij. Hij was de laatste monnik van de abdij Ten Duinen die al sinds de 17de eeuw verhuisd was naar Brugge. Dit schilderij werd overgekocht door het Koksijdse gemeentebestuur van de Karmelietessen in Brugge. De gemeenschap zusters wordt er immers opgegeven en de zusters zullen in andere kloosters intrekken. Ook voor het schilderij zochten ze dus een nieuwe thuis. Nu verrijkt het dus de collectie van het Abdijmuseum Ten Duinen.

Het wapen van Martinus Collé, geschilderd in het behandelde drukwerk  (Grootseminarie Brugge - foto door Abdijmuseum Ten Duinen)
Museumverhalen

Het Duinenarchief in het Grootseminarie blijft verbazen. Naast de grote reeksen, die min of meer beschreven zijn, diept de archivaris soms nog wat stukken boven waar ze nog niet aan toe raakte en waarvan enigszins onduidelijk is wat ze juist zijn. En dat levert soms mooie gelegenheidsvondsten op. Zoals een drukwerkje, schitterend verlucht met paginagrote afbeeldingen rond de overwinning van Duinenabt Martinus Collé op zijn tegenabt, Arnold Terrasse.