Vlak naast de abdijruïne schuilt het gezellige park van Koksijde. Deze zomer kan je er op verschillende donderdagen tussen 14 en 19 uur de gezelligheid opzoeken. Er is een bar geopend én er zijn fijne gratis activiteiten die telkens starten bij de Pop-up bar.

25.08 Park Pop-Up

14 uur – Met Renata naar het Wonderwoudje

Renata Bruggeman weet te boeien: ze is natuur- en bosgids, maar bovenal een geanimeerd verteller. Ze was erbij toen het abdijpark eind vorig jaar een verjongingskuur kreeg door een enthousiaste groep planters van een Wonderwoudje. Een bosje vol struiken en bomen met wonderbaarlijke geneeskracht. Renata neemt je dan ook graag mee naar die wondere wereld van natuurgeneeskunde en volksverhalen. Wedden dat je na deze wandeling ook een beschermende vlier of misschien zelfs een hartverwarmende linde in jouw tuin of buurt wilt?

Een activiteit i.s.m. de Dienst Milieu & Duurzame ontwikkeling. In het Nederlands. Duur: 1,5 uur. Gratis. Geen reservatie nodig.

17 uur – Optreden The Almost Swinging Jazz Band

Een authentieke dixielandband die de typische jazz muziek brengt uit de jaren '20-'30, goedgemutst en in onberispelijke outfit. Het viertal van he Almost Swinging Jazz Band laat je meezingen met feel-good jazz klassiekers.

Praktisch:

  • Locatie: site Abdijmuseum Ten Duinen, ingang via de Jean-Luypaertlaan (Koksijde). De Pop-Up bar bevindt zich bij het Fulco gebouw dat je ziet bij het binnenkomen van de Jean-Luypaertlaan.
  • Start rondleiding & optreden: bij de Pop-Up bar.
  • Zowel de rondleiding als het optreden zijn gratis. Geen reservatie nodig.
Video