PRAKTISCHE INFO

Prijzen:
Tickets: Volwassene (18+): 7 euro. 6-18 j.: 5 euro. Tot en met 5 jaar of verkleed in middeleeuws thema: gratis. 

Ticketverkoop: 
Enkel ticketverkoop de dag zelf, aan de deur. Tussen 13.00 en 18.00 uur in de witte onthaalvilla van het museum – Koninklijke Prinslaan 2.  Alle toeschouwers passeren eerst langs de kassa, ook wie gratis binnen mag.

Deuren open:
Vanaf 13.00 uur. Start programma om 14.00 uur. 

Museumgebouw en Virtual Reality ook toegankelijk van 14.00 tot 18.00 uur:
Met je festivalticket heb je ook toegang tot het museumgebouw met haar vaste museumopstelling én met de expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'! Een ticket om enkel het museum en de site te bezoeken, kan je op deze uitzonderlijke dag niet kopen. Wens je de Virtual Reality ‘Ten Duinen 1490’ te beleven, dan dien je een VR-ticket extra aan te kopen.

Eten en drinken:

De vriendenkring van het museum houdt het museumcafé gedurende het festival open en sluit af om 20 uur. Er is ook een kraam waar ijsjes verkocht worden!

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!