PRAKTISCHE INFO

Prijzen:
Tickets: Volwassene (18+): 7 euro. 6-18 j.: 5 euro. Tot en met 5 jaar of verkleed in middeleeuws thema: gratis. 

Ticketverkoop: 
Enkel ticketverkoop de dag zelf, aan de deur. Tussen 13.00 en 18.00 uur in de witte onthaalvilla van het museum – Koninklijke Prinslaan 2.  Alle toeschouwers passeren eerst langs de kassa, ook wie gratis binnen mag.

Deuren open:
Vanaf 13.00 uur. Start programma om 14.00 uur. 

Museumgebouw en Virtual Reality ook toegankelijk van 14.00 tot 18.00 uur:
Met je festivalticket heb je ook toegang tot het museumgebouw met haar vaste museumopstelling én met de expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'! Een ticket om enkel het museum en de site te bezoeken, kan je op deze uitzonderlijke dag niet kopen. Wens je de Virtual Reality ‘Ten Duinen 1490’ te beleven, dan dien je een VR-ticket extra aan te kopen.

Eten en drinken:

De vriendenkring van het museum houdt het museumcafé gedurende het festival open en sluit af om 20 uur. Er is ook een kraam waar ijsjes verkocht worden!

Ook interessant

Detail sacramentstoren van de 'oude kerk' (c) Grootseminarie Brugge
Museumverhalen

Primeurs bevat onze expositie ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ zeker. Heel wat opgegraven stukken uit het depot werden nooit eerder aan het publiek getoond. Maar ook uit het Duinenarchief komt een stuk dat beslist een primeur is: een afbeelding van een belangrijk stuk uit de abdijkerk in Koksijde, meteen de allereerste eigentijdse tekening van het kerkinterieur.

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid'
Museumverhalen Collectie

Dirk Vanclooster is directeur van het Abdijmuseum Ten Duinen en klapt uit de biecht over de nieuwe expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'. "Tot in de zestiende eeuw hebben de Duinheren gebouwen opgetrokken en verbouwd in functie van hun noden. Bij de vele bouwcampagnes hebben de ambachtslieden die er werkten, ongelofelijk veel sporen nagelaten. Het zijn aanwijzingen die je niet altijd onmiddellijk opmerkt of waar je niet bij stil staat. In deze tentoonstelling hebben we ze samengebracht en geconfronteerd met eigentijdse maquettekunst."

De ruïnes van Vitskøl in Denemarken (www.kulturarv.dk)
museumbibliotheek

De cisterciënzerorde en het cisterciënzernetwerk: in overzichtswerken krijg je soms de indruk dat alle abdijen van de orde onder één noemer vallen. Daardoor vind je in zoveel geïllustreerde standaardwerken foto’s van de Duinenabdij volgens Pourbus of van de grote Vlaamse abdijschuren. Maar toch was er beslist ook regionale verscheidenheid. Dat is een van de onderzoekspistes van Éric Delaissé in zijn pas verschenen doctoraat over de Deense kloosters.