PRAKTISCHE INFO

Prijzen:
- Dagticket (15.00 – 23.00 uur): Volwassene (18+): 15 euro. 6-18 j.: 10 euro. 
- Avondticket (19.00 – 23.00 uur): Volwassene (18+): 7 euro. 6-18 j.: 5 euro. 
Voor heel de dag geldt: t.e.m. 5 jaar of verkleed in middeleeuws thema: gratis. 

Ticketverkoop: 
Enkel ticketverkoop de dag zelf, aan de deur. Tussen 13.00 en 21.00 uur in de witte onthaalvilla van het museum – Koninklijke Prinslaan 2.  Alle toeschouwers passeren eerst langs de kassa, ook wie gratis binnen mag.

Deuren open:
Vanaf 14.00 uur voor mensen die een dagticket kochten. Start programma om 15.00 uur. 
Vanaf 18.30 uur voor mensen die een avondticket kochten. Start avondprogramma om 19.00 uur

Museumgebouw en Virtual Reality ook toegankelijk van 14.00 tot 18.00 uur:
Met je festivalticket heb je ook toegang tot het museumgebouw met haar vaste museumopstelling. Een ticket om enkel het museum en de site te bezoeken, kan je op deze uitzonderlijke dag niet kopen. Wens je de Virtual Reality ‘Ten Duinen 1490’ te beleven, dan dien je een VR-ticket extra aan te kopen.

Eten en drinken:

De vriendenkring van het museum houdt het museumcafé gedurende het festival open en sluit af om 23 uur. Er is ook een kraam met barbecue (barbecueworst of groentenburger in broodje met saus naar keuze)!

Ook interessant

Opgraven is een kunst. Een archeoloog tekent hier de sporen in. Elk archeologisch spoor dient netjes ingemeten en ingetekend te worden op plan. (Foto Monument Vandekerckhove nv)

Op de terreinen van Koksijde Golf ter Hille werden tussen 2008 en 2012 grootschalige opgravingen verricht. Dit gebeurde in fases. De uitvoering van het onderzoek en het schrijven van het archeologisch rapport is ondertussen afgerond. De resultaten zijn bijzonder verrassend!

Detail affiche 'Bouwen voor de eeuwigheid
Nieuws

Achter de schermen werken we al een tijdje hard aan een nieuwe expo. Heel veel geven we nog niet prijs, maar we delen alvast de titel 'Bouwen voor de eeuwigheid', de affiche en enkele hoogtepunten mee! Deze expo over de bouwgeschiedenis van de abdij opent voor het grote publiek op 22 juni en zal lopen tot 5 januari.

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum en Abdijmuseum Ten Duinen behalen het Q-label!
Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label! Dat is een kwaliteitslabel dat Westtoer uitreikt. Het bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch!