Praktische info 'Toen de dieren nog spraken'

Praktische info

Datum: donderdag 27 december 2018

Speeltijden/Présentations: 14:30 & 16:30
Duur: +- 2 h.
De wandelingen starten stipt.

Tickets
Volwassenen: € 7
6-18 j. : € 5
<6 j. of verkleed in middeleeuws thema: Gratis
Het vertelfestival is geschikt voorjong (5+) en minder jong. 

Enkel kaarten verkrijgbaar aan de deur opde dag van het evenement vanaf 13 uur, geen voorverkoop. Bezoek je graag onze vertrouwde museumopstelling en site? Dat kan deze dag enkel van 10 tot 13 uur. Vanaf 13 uur ontpoppen het museum en de site zich tot sfeervol decor voor de wintervertellingen.

De Virtual Reality beleving van het museum is op deze dag open, tussen 10 en 16 uur, maar is niet inbegrepen in de prijs van een vertelwandeling-ticket.

Tip: Warm je op in ons museumcafé na je vertelwandeling met de muziek van de Silkene Pajamas!

Klik door naar het programma

Foto: (c) Lambert J. Derenette

Toen de dieren nog spraken - sfeerbeeld (c) Lambert J. Derenette
Toen de dieren nog spraken - sfeerbeeld (c) Lambert J. Derenette

Ook interessant

Albertus Miraeus is in de 17de-eeuwse geschiedschrijving een naam als een klok. Hij publiceerde o.m. een hele reeks oorkonden uit allerlei overheids- en abdijarchieven: indrukwekkende boeken die nog altijd gebruikt worden. Minder bekend is dat deze kanunnik, humanist en filoloog (1573-1640) ook een kroniek schreef over het ontstaan en de groei van de cisterciënzerorde. En daarin komt uiteraard ook de Duinenabdij aan bod.

Jozef Janssens is een zeer gewaardeerd specialist in de middeleeuwse letterkunde. Met een terugblik op zijn rijk gevulde carrière vat de hoogleraar-emeritus de ontwikkeling van de Middelnederlandse letterkundestudie samen in een vlot leesbare stijl. Het boek is ook rijkelijk geïllustreerd.

Opgraven is een kunst. Een archeoloog tekent hier de sporen in. Elk archeologisch spoor dient netjes ingemeten en ingetekend te worden op plan. (Foto Monument Vandekerckhove nv)

Op de terreinen van Koksijde Golf ter Hille werden tussen 2008 en 2012 grootschalige opgravingen verricht. Dit gebeurde in fases. De uitvoering van het onderzoek en het schrijven van het archeologisch rapport is ondertussen afgerond. De resultaten zijn bijzonder verrassend!