Praktische info 'Toen de dieren nog spraken'

Praktische info

Datum: donderdag 27 december 2018

Speeltijden/Présentations: 14:30 & 16:30
Duur: +- 2 h.
De wandelingen starten stipt.

Tickets
Volwassenen: € 7
6-18 j. : € 5
<6 j. of verkleed in middeleeuws thema: Gratis
Het vertelfestival is geschikt voorjong (5+) en minder jong. 

Enkel kaarten verkrijgbaar aan de deur opde dag van het evenement vanaf 13 uur, geen voorverkoop. Bezoek je graag onze vertrouwde museumopstelling en site? Dat kan deze dag enkel van 10 tot 13 uur. Vanaf 13 uur ontpoppen het museum en de site zich tot sfeervol decor voor de wintervertellingen.

De Virtual Reality beleving van het museum is op deze dag open, tussen 10 en 16 uur, maar is niet inbegrepen in de prijs van een vertelwandeling-ticket.

Tip: Warm je op in ons museumcafé na je vertelwandeling met de muziek van de Silkene Pajamas!

Klik door naar het programma

Foto: (c) Lambert J. Derenette

Toen de dieren nog spraken - sfeerbeeld (c) Lambert J. Derenette

Ook interessant

Archaeological footwear boek
Nieuws

Op de site van Ten Duinen werd - naast o.m. natuursteen, baksteen en ander keramisch materiaal (zoals vloertegels of kannen en kruiken), glas en metaal - ook veel leder opgegraven. Collega collectiebeheerder-registrator Gianna Hubert werkt momenteel met haar vrijwilligersteam aan de registratie van de ledercollectie van het Abdijmuseum. De museumbibliotheek werd in verband met die schoenen recent aangevuld met het boek ‘Archaeological Footwear’, Marquita Volken.

Nieuwe etiketten voor het St.-Idesbaldbier
Nieuws

Het St.-Idesbaldbier heeft een nieuw etiket. Aan het recept van de vier soorten bier wordt niet geraakt. De link bij het officiële Belgische abdijbier naar de Duinenabdij wordt versterkt, want naast de verwijzing naar de vroegere abt Idesbald (†1167), draagt het abdijbier nu ook het logo van het Koksijdse Abdijmuseum. Het is een voorbode voor een andere mooie samenwerking: brouwerij Huyghe tekent ook voor de uitbating van de craft brouwerij op de vroegere abdij-uithof Ten Bogaerde.

grisaille van Hulst (C) Grootseminarie Brugge
Museumverhalen

Verkiezingen: ze beheersen constant het nieuws. Kort geleden op gemeentelijk en provinciaal vlak en straks federaal en Vlaams voor ons, net nog in Brazilië en de Verenigde Staten… Met kiessystemen die allemaal “democratisch” zijn, maar toch behoorlijk van elkaar afwijken. Hoe deed men dat in de middeleeuwse Duinenabdij? Over de abtsverkiezing in 1305 licht een bijzonder merkwaardig Duinenhandschrift ons in: de Codex Dunensis.