Raamtekeningen met een knipoog naar het Koksijde van 1320

700 jaar, dat doet al eens iets met een plek. Hoe zag Koksijde er eigenlijk uit in 1320? Toen zwaaide Abt Uppenbroeck de plak in de Duinenabdij. Het Abdijmuseum zet die abt centraal in een reeks leuke raamtekeningen die tot eind 2020 te zien zijn aan de voorgevel van het museumgebouw.

Tekenaar Wail Albadry nam als inspiratie een tekening van de abt die we terugvonden in één van de Duinenhandschriften uit het Grootseminarie in Brugge. Hij maakte er deze toffe abt van, die jong en oud toont hoe Koksijde eruitzag in 1320.

Ontdek de 13 tekeningen gratis nog tot en met eind 2020, buiten voor het Abdijmuseumgebouw. Voor gezinnen zijn er ook enkele zoekopdrachtjes aan verbonden.

Ook interessant

Collectie

In deze nieuwe aflevering van Ten Duinen Ontpopt nemen we deze vaak gebruikte objecten uit de middeleeuwen onder de loep. Ze zien eruit als tandenstokers, maar laat je niet vangen!

Collectie

Benieuwd naar het verhaal achter dit mooie stukje uit onze collectie? Ontdek het snel in deze derde aflevering van 'Ten Duinen Ontpopt'!

Ten Duinen Ontpopt - Aflevering 2
Collectie

In deze aflevering geeft collectieregistrator/beheerder Gianna uitleg bij een versierd vrouwenhoofdje dat in 1978 werd opgegraven ter hoogte van het pand van de Duinenabdij.