Raamtekeningen met een knipoog naar het Koksijde van 1320

700 jaar, dat doet al eens iets met een plek. Hoe zag Koksijde er eigenlijk uit in 1320? Toen zwaaide Abt Uppenbroeck de plak in de Duinenabdij. Het Abdijmuseum zet die abt centraal in een reeks leuke raamtekeningen die vanaf 27 juli zullen te zien zijn aan de voorgevel van het museumgebouw.

Tekenaar Wail Albadry nam als inspiratie een tekening van de abt die we terugvonden in één van de Duinenhandschriften uit het Grootseminarie in Brugge. Hij maakte er deze toffe abt van, die jong en oud toont hoe Koksijde eruitzag in 1320.

Ontdek de 13 tekeningen gratis vanaf 27 juli buiten, voor het Abdijmuseumgebouw. Voor gezinnen zijn er ook enkele zoekopdrachtjes aan verbonden.

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!