Scholenwedstrijd 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Overdonderd van al het getoonde teamwork en in de ban van bouwen? Neem vanaf 15 september 2019 deel aan de SCHOLENWEDSTRIJD en maak naast eeuwige roem kans op een prachtige klasprijs! 

Stel dat je klasgroep de schoolomgeving mag herinrichten? Hoe zou je dorp of stad er dan uitzien? Ga samen met je groep de uitdaging aan en creëer jullie ideale gemeenschap! Dé uitgelezen teambuildingsactiviteit bij de start van het nieuwe schooljaar!

Toon met een filmpje van maximum 2 minuten de opbouw en je uiteindelijke resultaat: een maquette van jullie bouwproject.

Denk goed na over de grootte, de functie en de materialen waaruit de gebouwen best zouden bestaan. Toon hoe jullie gemeenschap oog heeft voor de natuur en de omliggende omgeving en breng de klassamenwerking bij de opbouw, maar ook de noodzakelijke samenwerking binnen je gemeenschap in beeld. Gebruik je duurzaam en ecologisch materiaal, dan heb je zeker een streepje voor bij de jury!                                                                                                                                          

Tip: Laat je inspireren door de maquettes van kunstenaar Rob Buelens!

Hoe neem je deel?

Stuur je klasfilmpje vanaf 15 september 2019 t.e.m. 15 november 2019 via WeTransfer naar abdijmuseum@koksijde.be. Na een bevestiging ben je zeker van je deelname.

Vanaf 22 november 2019 t.e.m. 22 december 2019 plaatsen we alle geldige inzendingen op de facebookpagina van Abdijmuseum Ten Duinen. Jouw bouwproject plaatsen we dus mooi in de kijker! Maak alvast je fanclubs warm, want per graad  gaan de 3 meest gelikete filmpjes op de pagina van het Abdijmuseum door naar de laatste beslissende jury! De directeur van het museum, Dirk Vanclooster en kunstenaar Rob Buelens oordelen welke 5 klassen het meest originele uit de hoek kwamen. 

De 5 winnende klasnamen worden op 3 januari 2020 bekend gemaakt.

Wie kan deelnemen?

Deelname aan de wedstrijd is gratis en beperkt tot 2de graad lager onderwijs, 3de graad lagere onderwijs, 1ste graad secundair onderwijs, 2de graad secundair onderwijs en 3de graad secundair onderwijs van erkende Belgische scholen. Eén deelname per klas is toegestaan.

Onze prijzenkast?  

Naast eeuwige roem, maak je kans op mooie klasprijzen

De klas met de meeste originele inzending in de 2de graad en in de 3de graad van de lagere school wint elk een KAPLA® bouwdoos van wel 1000 plankjes. Goed om het hele jaar door vindingrijke constructies te bouwen!

Uit alle inzendingen van de secundaire scholen is er over de graden heen één hoofdprijs: een workshop ambachtelijk bouwen! Een steenkapper komt speciaal naar je school en geeft een workshop ambachtelijk steenkappen.

Als 2de en 3de prijs ontvang je als klas een gratis Virtual Realitybezoek en een rondleiding met gids in het museum. Daarbovenop ontvangt elke bouwer van deze 2 winnende klassen een familieticket voor een bezoek aan het museum!

Als kers op de taart krijgen alle winnaars de unieke kans om tijdens de krokusvakantie van schooljaar 2019-2020 hun maquette tentoon te stellen in Abdijmuseum Ten Duinen.

Heb je een vraag betreffende de wedstrijd? Mail of ben ons gerust!

Contactpersoon: bianca.krinstinsky@koksijde.be  of 058 53 39 50

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!