Schoolrondleiding 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Gelieve de werf te betreden! Ja je leest het goed, kom kijken hoe een middeleeuwse bouwbedrijf werkte en sta versteld hoe dicht deze aanleunt bij het hedendaagse!

Deze opstelling in Abdijmuseum Ten Duinen geeft jong en oud op een leerrijke én plezante manier inzicht op de bouw van de gigantische middeleeuwse abdij die ooit in Koksijde pronkte. Ontdek de sporen van de bouwabten en de vele ambachtslui en laat je verrassen door hun bouwtechnieken en materialen.

Hét hoogtepunt in deze beleving? Een maquette van 3 meter op 3 in LEGO®blokjes, gemaakt door Amazings. Ook kunst staat op het programma. De miniatuurmaquette van aanstormend talent Rob Buelens toont hoe vele mensen samen hun dromen waarmaken.

Reserveer via onze webshop je memorabele klasuitstap naar de expo.

Wist je dat …

… je de abdij virtueel vanuit je klas kan bezoeken op www.tenduinen.be/vr/ ?

… een lessenpakket voor de 1ste, 2de en 3de graad lager onderwijs hieronder te downloaden is? Dit werkte de Westhoek Academie uit in samenwerking met het museum!

Logo Westhoek Academie Koksijde
wak

  

Tot binnenkort in Abdijmuseum Ten Duinen!

Praktisch over de rondleiding:

  • Duur: 60 à 90 min.
  • Plaats: Abdijmuseum Ten Duinen
  • Duur: Max. 25 lln. per gids
  • Gratis voor scholen uit Koksijde.
  • € 5 per lln. voor scholen buiten Koksijde.
  • Boek je rondleiding in onze online webshop.
  • Lessenpakket voor lagere school i.s.m. WAK is beschikbaar en kan je hieronder downloaden (pdf)

Ook interessant

(c) Lambert J. Derenette
Collectie

Het museum is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, toch nemen we jullie digitaal mee om onze collectie te ontdekken!
In de kijker: de maquette van de Duinenabdij in LEGO®-bouwstenen, gemaakt door Amazings!

Expo

Medewerker en tekenaar bij het Abdijmuseum Wail Albadry blikt terug op de succesvolle expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' die in 2019 liep en de bouw van de Duinenabdij in kaart bracht.

Collectie

Het museum is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, toch nemen we jullie digitaal mee om onze collectie te ontdekken! In de kijker: enkele majolicategels die gebruikt werden in de Duinenabdij!