Schoolrondleiding 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Gelieve de werf te betreden! Ja je leest het goed, kom kijken hoe een middeleeuwse bouwbedrijf werkte en sta versteld hoe dicht deze aanleunt bij het hedendaagse!

Deze opstelling in Abdijmuseum Ten Duinen geeft jong en oud op een leerrijke én plezante manier inzicht op de bouw van de gigantische middeleeuwse abdij die ooit in Koksijde pronkte. Ontdek de sporen van de bouwabten en de vele ambachtslui en laat je verrassen door hun bouwtechnieken en materialen.

Hét hoogtepunt in deze beleving? Een maquette van 3 meter op 3 in LEGO®blokjes, gemaakt door Amazings. Ook kunst staat op het programma. De miniatuurmaquette van aanstormend talent Rob Buelens toont hoe vele mensen samen hun dromen waarmaken.

Reserveer via onze webshop je memorabele klasuitstap naar de expo.

Wist je dat …

… je de abdij virtueel vanuit je klas kan bezoeken op www.tenduinen.be/vr/ ?

… een lessenpakket voor de 1ste, 2de en 3de graad lager onderwijs hieronder te downloaden is? Dit werkte de Westhoek Academie uit in samenwerking met het museum!

Logo Westhoek Academie Koksijde
wak

  

Tot binnenkort in Abdijmuseum Ten Duinen!

Praktisch over de rondleiding:

  • Duur: 60 à 90 min.
  • Plaats: Abdijmuseum Ten Duinen
  • Duur: Max. 25 lln. per gids
  • Gratis voor scholen uit Koksijde.
  • € 5 per lln. voor scholen buiten Koksijde.
  • Boek je rondleiding in onze online webshop.
  • Lessenpakket voor lagere school i.s.m. WAK is beschikbaar en kan je hieronder downloaden (pdf)

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!