Schoolrondleiding 'Bouwen voor de eeuwigheid' (tot en met december 2019)

Gelieve de werf te betreden! Ja je leest het goed, kom kijken hoe een middeleeuwse bouwbedrijf werkte en sta versteld hoe dicht deze aanleunt bij het hedendaagse!

De tijdelijke tentoonstelling in Abdijmuseum Ten Duinen geeft jong en oud op een leerrijke én plezante manier inzicht op de bouw van de gigantische middeleeuwse abdij die ooit in Koksijde pronkte. Ontdek vanaf 22 juni 2019 t.e.m. 5 januari 2020 de sporen van de bouwabten en de vele ambachtslui en laat je verrassen door hun bouwtechnieken en materialen.

Hét hoogtepunt in deze expo? Een maquette van 3 meter op 3 in LEGO®blokjes, gemaakt door Amazings. Ook kunst staat op het programma. De miniatuurmaquettes van aanstormend talent Rob Buelens tonen hoe vele mensen samen hun dromen waarmaken.

Reserveer via onze webshop je memorabele klasuitstap naar de expo.

Wist je dat …

… je de abdij virtueel vanuit je klas kan bezoeken op www.tenduinen.be/vr/ ?

… een lessenpakket voor de 1ste, 2de en 3de graad lager onderwijs hieronder te downloaden is? Dit werkte de Westhoek Academie uit in samenwerking met het museum!

Logo Westhoek Academie Koksijde
wak

  

Voel je die baksteen in je maag al kriebelen? Check dan zeker onze SCHOLENWEDSTRIJD en maak naast eeuwige roem kans op een prachtige klasprijs! 

Tot binnenkort in Abdijmuseum Ten Duinen!

Praktisch over de rondleiding:

  • Duur: 60 à 90 min.
  • Plaats: Abdijmuseum Ten Duinen
  • Duur: Max. 25 lln. per gids
  • Gratis voor scholen uit Koksijde.
  • € 5 per lln. voor scholen buiten Koksijde.
  • Boek vanaf 16 augustus op deze website of stuur nu al een mailtje naar abdijmuseum@koksijde.be
  • Lessenpakket voor lagere school i.s.m. WAK is beschikbaar en kan je hieronder downloaden (pdf)

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!