Schrijf je in voor een exclusieve rondleiding deze zomer!

 

 

 

 

Vanaf dinsdag 14 juli organiseert het Abdijmuseum opnieuw een reeks rondleidingen waar je individueel kan voor inschrijven. De rondleiding zelf is gratis, je betaalt enkel je museumticket. In de rondleiding 'Leven in de Middeleeuwse Duinenabdij' kom je te weten hoe het was om te leven in de Koksijdse Cisterciënzerabdij.

Je brengt een bezoek aan de ruïne van de abdij buiten én in het museum. Het bezoek duurt ongeveer twee uur. 

Elke week in juli en augustus is er zowel een Nederlandstalige als een Franstalige rondleiding. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in!

Deze maatregelen namen we zodat de rondleiding veilig kan verlopen:

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor elke deelnemer. Neem aub je eigen mondmasker mee. Ook de gids zal een mondmasker dragen.
  • Er zijn maximum 10 deelnemers, inclusief de gids.
  • Bij hevige wind vanaf 6 BF. wordt de abdijsite met haar hoge bomen gesloten en vindt de rondleiding enkel plaats in het museum. 
  • We doen de rondleiding telkens in de voormiddag, om 10u15. Een unieke kans, want er zullen geen andere bezoekers in het museum rondlopen. We zijn namelijk enkel in de namiddag open voor indivituele bezoekers. Op die manier vermijden we dat er in één ruimte te veel bezoekers zouden komen.
  • Indien de gidsbeurt volzet is, zullen geen andere bezoekers toegelaten worden de dag zelf om aan te sluiten.

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!