Ontdek verwonderende ‘Tekens en symbolen’ van de Duinheren in het Abdijmuseum. Begin 2020 verkoos het publiek massaal dit thema voor de expo van het Abdijmuseum in 2021. Onder meer door corona en nieuwe prioriteiten werden de plannen gewijzigd. Nu pakt het museum uit met een aangepaste opstelling, met bijzondere aandacht voor de eigen uitgebreide collectie. Sommige stukken worden voor het eerst tentoongesteld.

Tekens vind je in ons dagelijks leven overal. Dat was vroeger niet anders. De mens gebruikt ze al eeuwen als communicatiemiddel. Maar niet altijd zijn ze eenduidig. En de betekenis ervan verandert ook soms met de tijdsgeest.

Laat je verrassen, struin doorheen de vaste opstelling en ontdek de vele tekens en symbolen die je misschien nooit hebt opgemerkt. Maak kennis met hun functie en laat je verwonderen door het mysterie van het verleden. Ontdek en beleef de fascinerende wereld van de Duinheren en de rijke collectie van het Abdijmuseum, een onuitputtelijke bron aan verhalen en mysterie…

Praktisch: de nieuwe opstelling ‘Tekens & Symbolen’ ontdek je vanaf 26 juni in het Abdijmuseum, tot en met 9 januari 2022. Reserveer je museumticket hier.

Video