Toen de dieren nog spraken: praktisch Q&A

Wat is het concept van deze smartphonewandeling?

We bieden je acht spannende verhalen aan die gelinkt zijn aan de geschiedenis van de abdij. Aan de hand van een QR-code krijg je een filmpje te zien waarin de verteller een verhaal brengt.

Hoe kan ik reserveren?

De smartphonewandeling is inbegrepen in je museumticket. Zorg dus ervoor dat je je tijdslot reserveert via deze pagina. En alles komt goed!

Hoe lang kan je de verhalen komen bekijken/beluisteren?

Je kan dit beleven op de abdijsite tijdens de openingstijden van het museum, nog zeker tot eind 2021.

Zijn de verhalen binnen of buiten te beleven?

We bieden de verhalen buiten op de abdijsite aan. Om opstoppingen in het museum te vermijden in deze corona-tijden. Je neemt dus best ook gepaste kledij mee voor een buitenwandeling.

Wat heb ik nodig?

Je hebt een smartphone nodig met 4G verbinding. Indien je ook oortjes of een hoofdtelefoon hebt, dan raden we ook heel erg aan om die mee te nemen. Zo zit je nóg meer in het verhaal. 

Hoe lang duurt één verhaal?

De duur van de verhalen varieert. Die schommelt tussen 5 minuten en 17 minuten. 

Hoeveel verhalen zijn er en voor welke leeftijd zijn ze?

  • drie verhalen voor families in het Nederlands (5+)
  • drie verhalen voor volwassenen in het Nederlands
  • één verhaal voor families in het Frans (5+)
  • één verhaal voor volwassenen in het Frans
Toen de dieren nog spraken - Smartphonewandeling
Toen de dieren nog spraken - Smartphonewandeling

Ook interessant

Raadselsteen, opgegraven in 1954 in een puinlaag van de abtswoning en sindsdien voer voor diverse theorieën
Collectie Nieuws

Het Abdijmuseum Ten Duinen biedt vanaf 26 juni een verrassende themaopstelling aan: ‘Tekens & Symbolen’. En dat is dankzij het publiek zelf, dat dit thema koos begin 2020. In de aangepaste opstelling gaat de aandacht naar tekens en symbolen binnen de eigen collectie. Meerdere stukken worden voor het eerst tentoongesteld én er is ook een schattenzoektocht voor gezinnen die geen schrik hebben van draken.

Deze oorkonde uit 1228 werd aangekocht om de Abdijmuseumcollectie te verrijken.
Collectie Nieuws

Lokaal Bestuur Koksijde is er in geslaagd om tijdens een veiling in Brussel voor het Abdijmuseum Ten Duinen een unieke oorkonde aan te kopen. De originele oorkonde, nog voorzien van vier van de vijf zegels, dateert van Palmzondag 1228. Die ouderdom en de goed bewaarde zegels maken dat het stuk erg gegeerd bleek. De aankoopprijs bedroeg in totaal 15.625 euro inclusief kosten. Vanaf zaterdag 26 juni kan je de oorkonde bewonderen in het Abdijmuseum naar aanleiding van de thema-opstelling ‘Symbolen en tekens’.

Op mmmonk.be kan je terecht om door diverse manuscripten te bladeren!
Nieuws

Ongeveer 760 manuscripten uit vier oude kloosterbibliotheken, waaronder die van de Duinenabdij! Op mmmonk.be kan je binnenkort terecht om digitaal door parels van middeleeuwse handschriften te bladeren. Een website die in volle ontwikkeling is, dankzij de samenwerking tussen Openbare bibliotheek Brugge, het Grootseminarie Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent en het Bisdom Gent, waar al die manuscripten goed bewaard worden. Ook het Abdijmuseum stapt mee in dit avontuur als partner.