Topstukken Abdijmuseum schitteren in Bonn

Ongeveer 40 stukken uit de collectie van Abdijmuseum Ten Duinen zijn momenteel te zien in de expo ‘Die Zisterzienser’ van het LVR-Landesmuseum Bonn in Duitsland. Een grote overzichtstentoonstelling rond Cisterciënzerkloosters in Europa.

Aangenaam verrast

Toen het museumteam van LVR-Landesmuseum Bonn de collectie van Ten Duinen onder de loep nam, was het aangenaam verrast en vroeg het meteen om heel wat stukken te lenen voor de expo ‘Die Zisterzienser’. Vooral een groot deel middeleeuwse tegels vertrok richting Duitsland, maar ook bijvoorbeeld een ijsschoen, een inktpotje, een waterspuwertje, een mooie kraagsteen in de vorm van een greenman alsook een hangslot uit de Duinenabdij. Het Duitse museum publiceert ook een expocatalogus waarin de Koksijdse stukken beschreven worden.

Busreis Familiares

De vriendenkring van het Abdijmuseum, de ‘Familiares de Dunis’ plande alvast een busreis in naar Bonn om de tentoonstelling te bezoeken. Alle plaatsjes op die bus zijn ondertussen ingenomen. Ben je zelf in die streek deze zomermaanden of dit najaar, ga dan zeker eens langs en stuur ons je foto’s door via abdijmuseum@koksijde.be! De expo loopt er nog tot en met 28 januari 2018.