Virtual Reality: achter de schermen!

In het Abdijmuseum kan je de oude abdij virtueel bezoeken. Met een VR-bril op, ga je terug naar het jaar 1490! Maar hoe ging het museumteam te werk om dit Virtual Reality avontuur op poten te zetten? En hoe realistisch is het? Zag Koksijde er werkelijk zo uit in de middeleeuwen? Het museum geeft je een unieke blik op de ‘making of’. Je bezoekt de site en het museum om te zien waaruit inspiratie gehaald werd. Als kers op de taart kan je de VR beleven. Een unieke kans!

Leeftijd: kinderen 10 – 14 jaar
Prijs: € 5
Max. 20 kinderen
Duur: 1,5 uur.
Schrijf je op voorhand in via abdijmuseum@koksijde.be of 058 53 39 50
Dit is een Family@TenDuinen – activiteit: (groot-)ouders kunnen ondertussen een rondleiding voor volwassenen meevolgen!
Plaats: Abdijmuseum Ten Duinen, Koninklijke Prinslaan 2
Prijs: 
Basistarief: 5,00 €
Leeftijd: 
10
Telefoon: 
058 53 39 50
Wanneer:
wo 31 oktober 2018 14:30
Fotografie Michel Maes

Ook interessant

Cabin Art (c) Lambert J. Derenette

Op het strand van Sint-Idesbald loopt tot en met 9 september weer de kleurrijke openluchttentoonstelling Cabin Art. Met dit jaar als inspiratiethema 'De Abdij en de Zee'! Een dertigtal authentieke strandcabines werden door verschillende kunstenaars onder handen genomen. In drie blogposts plaatsen we deze kunstwerken in de kijker! Cabin Art is een initiatief van de dienst Cultuur & Erfgoed  i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Linda Renette en Lambert J. Derenette!

Cabin Art (c) Lambert J. Derenette
Nieuws

Op het strand van Sint-Idesbald loopt nog tot en met 9 september weer de kleurrijke openluchttentoonstelling Cabin Art. Met dit jaar als inspiratiethema 'De Abdij en de Zee'! Een dertigtal authentieke strandcabines werden door verschillende kunstenaars onder handen genomen. In drie blogposts plaatsen we deze kunstwerken in de kijker! Cabin Art is een initiatief van de dienst Cultuur & Erfgoed  i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Linda Renette en Lambert J. Derenette!

VR in ten duinen
Museumverhalen

Vijf maanden na de officiële voorstelling van ‘Ten Duinen@1490’ stelden we op 14 mei de VR-ervaring voor op de Museums And Internet (MAI)-Tagung in het Duitse Potsdam. Ook daar werd ons project positief onthaald. De ervaring sluit aan bij de opgetogen feedback van de voorbije maanden in het gastenboek en op de whiteboards van het Abdijmuseum. Hebben we een manier gevonden  om het complexe en veelzijdige onderzoek op onze collectie te ontsluiten voor een breed publiek? Wat zijn de hoekstenen van onze benadering?