VOLZET: Archeologiedagen - rondleiding Hof Ter Hille

UPDATE 1 OKTOBER: DEZE RONDLEIDING IS VOLZET

In heel Vlaanderen kan je in het weekend van 9, 10 en 11 oktober activiteiten rond archeologie ontdekken. Ook Koksijde graaft mee naar het verleden. Op zondag 11 oktober is er een rondleiding op één van de vroegere uithoven van de Duinenabdij: Hof Ter Hille. Die is ondertussen volledig volzet.Vandaag kan je er terecht voor een potje golf, maar er schuilt ook een mooie geschiedenis onder al dat gras. 

Onder begeleiding van archeoloog Alexander Lehouck ontdek je meer over de historiek en de vondsten die de opgravingscampagnes enkele jaren terug opbrachten. Wat waren de conclusies na het archeologisch onderzoek? We bezoeken onder andere het gerenoveerde hoevegebouw dat nu dienst doet als clubgebouw, geven tekst en uitleg bij de eeuwenoude vondsten in de vitrines en gaan buiten op zoek naar de ‘duivelsput’. 

Praktisch: gratis, maar online reservatie via deze link verplicht. Maximum 20 personen. Op zondag 11 oktober van 10.30 tot 12 uur. Startlocatie: onthaal Golf Ter Hille. Mondmasker is verplicht. Een activiteit door Abdijmuseum Ten Duinen.

16de eeuwse kolfstick (c) Vlaams Erfgoedcentrum
16de eeuwse kolfstick (c) Vlaams Erfgoedcentrum

Ook interessant

Collectie

In deze nieuwe aflevering van Ten Duinen Ontpopt nemen we deze vaak gebruikte objecten uit de middeleeuwen onder de loep. Ze zien eruit als tandenstokers, maar laat je niet vangen!

Collectie

Benieuwd naar het verhaal achter dit mooie stukje uit onze collectie? Ontdek het snel in deze derde aflevering van 'Ten Duinen Ontpopt'!

Ten Duinen Ontpopt - Aflevering 2
Collectie

In deze aflevering geeft collectieregistrator/beheerder Gianna uitleg bij een versierd vrouwenhoofdje dat in 1978 werd opgegraven ter hoogte van het pand van de Duinenabdij.