Krokusvakantie in Ten Duinen

Rondleiding met gids in het Abdijmuseum Ten Duinen

Nederlandstalige rondleiding voor volwassenen op woensdag 26 februari om 14.30 uur. Deze rondleiding is inbegrepen in de toegangsprijs van het museum. Reserveren is niet nodig.

Zandlopers: voor even een monnik!

VOLZET - Op woensdag 26 februari om 14.30 uur neemt een gids jouw gezin mee naar de plaats waar ooit de grote Duinenabdij pronkte! Kruip in de huid van een archeoloog en een monnik.

Rondleiding 'Leven in de middeleeuwse Duinenabdij'

Jeudi 27.02 à 14 h 30, un guide francophone vous guide durant environ 1h30 dans le musée.
Les explications du guide sont comprises dans le ticket d'entrée! Inscrire n'est pas nécessaire.

Wat is er te zien en te doen?

Wil je ook meer weten over de oudste Koksijdenaars?

Het Abdijmuseum organiseert samen met haar vriendenkring ‘Familiares de Dunis’ drie lezingen die ons dichter brengen bij ‘de Merovingers’, drie jaar geleden in Koksijde gevonden. Drie boeiende sprekers komen naar het Abdijmuseum, op zondag 15 maart, zondag 29 maart en zondag 10 mei.

Na melding van een toevalsvondst op de werf van het nieuwe politiekantoor werd begin 2017 een vroegmiddeleeuwse nederzetting en een grafveld opgegraven.

Elke eerste zaterdag van de maand: Open Museumdag!

Open Museumdag

za 2 november 2019 14:00 tot za 7 december 2019 14:00

Elke eerste zaterdag van de maand kan je gratis de gemeentelijke musea bezoeken: Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde en NAVIGO Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke! Hetzelfde geldt tijdens de zomervakantie voor het Kunstencentrum Ten Bogaerde! In het Abdijmuseum krijg je gratis toegang tot de abdijsite en het museum, exclusief de Virtual Reality beleving.

Lees verder

Vaste toppers

Terug naar 1490 met Virtual Reality

Op ontdekkingstocht op de abdijsite

Het museum biedt ook een outdoor beleving aan. Met een Google Cardboardbril (waarin elke smartphone past), ga je zelf op ontdekkingstocht op de site. Je kan zes locaties bekijken die ook voorkomen in de attractie: je ziet hoe de abdij eruit zag eind de 15de eeuw! Cardboardbrillen beschikbaar in het museum vanaf april 2018.

Start de app
VR binnen

Eens je de Virtual Reality-bril in Ten Duinen op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490 met een teletijdmachine. Alles werd zo accuraat mogelijk heropgebouwd in een virtuele wereld. Vanaf 10 jaar.

Ontdek het museum in 10 objecten

Wat mag je verwachten in het Abdijmuseum? Ontdek het museumverhaal aan de hand van unieke collectiestukken.

Cijnsregister (c) Michel Maes Fotografie
Gezinsbezoek Abdijmuseum

Gratis extraatjes voor een actief en leerrijk bezoek met (groot)ouders en (klein)kinderen!

op ontdekking met het gezin op de abdijsite (c) Michel Maes Fotografie

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Beeld uit de film 'Ten Duinen'

Een van de hoogtepunten van je bezoek wordt ongetwijfeld de film 'Ten Duinen'. Deze kortfilm werd geregisseerd door niemand minder dan Stijn Coninx (regisseur van o.a. Daens, Sœur Sourire en Marina).

Beklim de Zuid-Abdijmolen (c) Michel Maes Fotografie

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.

picknick op de abdijsite (c) Michel Maes Fotografie

Zo veel plantensoorten! Biologen en natuurgidsen verwonderen er zich steeds over als ze op de site wandelen. In alle rust kan je hiervan meegenieten.

Museumshop Abdijmuseum Ten Duinen

De shop van het Abdijmuseum biedt verschillende boeken, erfgoedproducten en gadgets aan rond de geschiedenis van de Duinenabdij, de Orde van Cîteaux, de middeleeuwen en archeologie. Ontdek ons assortiment ter plaatse!