Wat is er te zien en te doen?

Bezoek de Zuid-Abdijmolen

De Zuid-Abdijmolen heropende de deuren op woensdag 1 juli na een lange sluitingsperiode door het coronavirus. Molenaar Patrick Geryl verwelkomt je heel graag opnieuw in de molen, met de nodige veiligheidsmaatregelen. Wat je vooral moet doen op voorhand, is op tijd je bezoek reserveren omdat er met tijdslots wordt gewerkt.

Corona-exit voor gemeentelijke musea Koksijde.

Het is opnieuw mogelijk om het Abdijmuseum te bezoeken! We zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Reserveer hier je ticket op voorhand.

Archeologiedagen: rondleiding Hof Ter Hille

zo 11 oktober 2020 10:30

In heel Vlaanderen kan je in het weekend van 9, 10 en 11 oktober activiteiten rond archeologie ontdekken. Ook Koksijde graaft mee naar het verleden. Op zondag 11 oktober kan je aansluiten voor een rondleiding op één van de vroegere uithoven van de Duinenabdij: Hof Ter Hille. Vandaag kan je er terecht voor een potje golf, maar er schuilt ook een mooie geschiedenis onder al dat gras. ...

Lees verder

Elke eerste zaterdag van de maand kan je gratis het Abdijmuseum en NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum bezoeken. Het is wel belangrijk om op voorhand je gratis ticket online te reserveren.

Bezoek nu ook Abdijmuseum Ten Duinen met je Museumpas!

De Museumpas is razend populair. Samen met NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke is het Abdijmuseum heel fier dat het bij één van de meer dan 160 musea hoort die je gratis kan bezoeken met de pas!

VR in ten duinen

Goed nieuws, want sinds 4 juli kan je opnieuw de Virtual Reality 'Ten Duinen @ 1490' beleven! Niet alleen dat, maar ook de museumshop opende terug. Onze shop is open tijdens de openingsuren van het museum.

Vaste toppers

Terug naar 1490 met Virtual Reality

Op ontdekkingstocht op de abdijsite

Het museum biedt ook een outdoor beleving aan. Met een Google Cardboardbril (waarin elke smartphone past), ga je zelf op ontdekkingstocht op de site. Je kan zes locaties bekijken die ook voorkomen in de attractie: je ziet hoe de abdij eruit zag eind de 15de eeuw! Cardboardbrillen beschikbaar in het museum vanaf april 2018.

Start de app
VR binnen

Eens je de Virtual Reality-bril in Ten Duinen op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490 met een teletijdmachine. Alles werd zo accuraat mogelijk heropgebouwd in een virtuele wereld. Vanaf 10 jaar.

eten en drinken in de middeleeuwen: op ontdekking met het gezin (c) Michel Maes Fotografie

Wonen, werken, bidden, eten, spelen, liefhebben in een middeleeuwse cisterciënzerabdij … het zal je verbazen hoe verschillend en gelijkaardig de middeleeuwer en de moderne mens wel zijn!

Cijnsregister (c) Michel Maes Fotografie

Wat mag je verwachten in het Abdijmuseum? Ontdek het museumverhaal aan de hand van unieke collectiestukken.

Gezinsbezoek Abdijmuseum

Gratis extraatjes voor een actief en leerrijk bezoek met (groot)ouders en (klein)kinderen!

op ontdekking met het gezin op de abdijsite (c) Michel Maes Fotografie

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Beeld uit de film 'Ten Duinen'

Opgelet, voorlopig is de film niet toegankelijk door de coronamaatregelen. Deze kortfilm werd geregisseerd door niemand minder dan Stijn Coninx (regisseur van o.a. Daens, Sœur Sourire en Marina).

Beklim de Zuid-Abdijmolen (c) Michel Maes Fotografie

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.

picknick op de abdijsite (c) Michel Maes Fotografie

Zo veel plantensoorten! Biologen en natuurgidsen verwonderen er zich steeds over als ze op de site wandelen. In alle rust kan je hiervan meegenieten.

Museumshop Abdijmuseum Ten Duinen

De shop van het Abdijmuseum biedt verschillende boeken, erfgoedproducten en gadgets aan rond de geschiedenis van de Duinenabdij, de Orde van Cîteaux, de middeleeuwen en archeologie. Ontdek ons assortiment ter plaatse!