Wat is er te zien en te doen?

Zomerprogramma:

Affiche Feest in de Abdij

Welkom op Feest in de Abdij op zaterdag 11 augustus tussen 15 uur en 23 uur! Tijdens dit festival word je ondergedompeld in een feestelijke middeleeuwse sfeer. In de namiddag is er heel wat te beleven voor families. ‘s Avonds kan je genieten van live muziek en een vuurshow! Ontdek hier het volledige programma in detail.

Abdijavonden

Beleef je zomerse woensdagavond terug met een sfeervol muziekoptreden op het terras van het museumcafé ‘De Gasterie’, met een prachtig zicht op de muuropstanden van de middeleeuwse Duinenabdij. Het museum zorgde voor een gevarieerd programma waarbij stilzitten vaak moeilijk zal zijn! Voel je de nostalgie al naar boven borrelen?

Museumcafé De Gasterie

Het terras met het mooiste uitzicht in Koksijde? Ons museumcafé wacht op jou deze zomer!

Open Museumdag

za 7 juli 2018 14:00 tot za 1 december 2018 14:00

Elke eerste zaterdag van de maand kan je gratis de gemeentelijke musea bezoeken: Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde en NAVIGO Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke! Hetzelfde geldt tijdens de zomervakantie voor het Kunstencentrum Ten Bogaerde! In het Abdijmuseum krijg je gratis toegang tot de abdijsite en het museum, exclusief de Virtual Reality beleving.

Lees verder

Traag is ook mooi: met de huifkar langs natuur, kunst en geschiedenis

vr 6 juli 2018 13:30,
vr 20 juli 2018 13:30,
vr 17 augustus 2018 13:30

De dienst Cultuur en Erfgoed en het Abdijmuseum Ten Duinen slaan de handen in elkaar en bieden deze zomer drie boeiende huifkartochten aan: op vrijdag 6 juli, vrijdag 20 juli en vrijdag 17 augustus krijg je de kans om het Abdijmuseum Ten Duinen en het Kunstencentrum Ten Bogaerde op één namiddag te bezoeken!

Lees verder

Wekelijkse activiteiten in juli en augustus:

Family@TenDuinen

Elke woensdagnamiddag is er een leuke workshop of rondleiding voor kinderen in het museum. Tegelijkertijd is er ook een interessante rondleiding voor de (groot)ouders! Ontdek wat we in petto hebben voor je kapoen.

Rondleiding 'Leven in de middeleeuwse Duinenabdij'

wo 4 juli 2018 14:30 tot wo 29 augustus 2018 14:30

Nederlandstalige rondleiding voor volwassenen Rondleiding inbegrepen in toegangsprijs museum. Reservatie niet nodig. Max. 20 personen.

Lees verder

Franstalige rondleiding / visite guidée en français

do 5 juli 2018 14:30 tot do 30 augustus 2018 14:30

Le guide est compris dans le prix d’entrée

Lees verder

Ga op schattenzoektocht in het Abdijmuseum tijdens de zomervakantie!

De schatten van Vlieg in Abdijmuseum Ten Duinen

zo 1 juli 2018 tot vr 31 augustus 2018

Hoe goed ben jij in speuren? Goed hopen we, want jij moet het doen gebeuren! Ga op zoektocht, open deuren. 't Is een echt familiegebeuren! Volg de tips van Vlieg in het museum en misschien vind je wel een schat die je zal ... opbeuren! Aan de hand van een leuke zoekopdracht kunnen speurneuzen tot 12 jaar de plaats vinden waar Vlieg zijn schatkist verstopt heeft. Wie de schatkist vindt, mag een ...

Lees verder

Vaste toppers

Terug naar 1490 met Virtual Reality

Op ontdekkingstocht op de abdijsite

Het museum biedt ook een outdoor beleving aan. Met een Google Cardboardbril (waarin elke smartphone past), ga je zelf op ontdekkingstocht op de site. Je kan zes locaties bekijken die ook voorkomen in de attractie: je ziet hoe de abdij eruit zag eind de 15de eeuw! Cardboardbrillen beschikbaar in het museum vanaf april 2018.

Start de app
VR binnen

Eens je de Virtual Reality-bril in Ten Duinen op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490 met een teletijdmachine. Alles werd zo accuraat mogelijk heropgebouwd in een virtuele wereld. Vanaf 10 jaar.

Ontdek het museum in 10 objecten

Wat mag je verwachten in het Abdijmuseum? Ontdek het museumverhaal aan de hand van unieke collectiestukken.

Onthaalgebouw Abdijmuseum Ten Duinen
Gezinsbezoek Abdijmuseum

Gratis extraatjes voor een actief en leerrijk bezoek met (groot)ouders en (klein)kinderen!

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Beeld uit de film 'Ten Duinen'

Een van de hoogtepunten van je bezoek wordt ongetwijfeld de film 'Ten Duinen'. Deze kortfilm werd geregisseerd door niemand minder dan Stijn Coninx (regisseur van o.a. Daens, Sœur Sourire en Marina).

Bezoek aan de Zuid-Abdijmolen

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.

Natuur abdijsite Ten Duinen

Zo veel plantensoorten! Biologen en natuurgidsen verwonderen er zich steeds over als ze op de site wandelen. In alle rust kan je hiervan meegenieten.

Museumshop Abdijmuseum Ten Duinen

De shop van het Abdijmuseum biedt verschillende boeken, erfgoedproducten en gadgets aan rond de geschiedenis van de Duinenabdij, de Orde van Cîteaux, de middeleeuwen en archeologie. Ontdek ons assortiment ter plaatse!