Wie lag er begraven onder het politiekantoor? Beluister de podcast!

Wie lag er begraven onder het politiekantoor van Koksijde? D Naar aanleiding van Dag van de Wetenschap lanceerde HISTORIESvzw een gloednieuwe website én een podcast die meer vertellen over het wetenschappelijk onderzoek op de Koksijdse merovingers. Surf naar deze website: merovingerdna.be

Met dank aan alle andere betrokken partners: Histories vzw, KU Leuven, University of Tartu, KBIN – Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, VUB - Vrije Universiteit Brussel. Met steun van Agentschap Onroerend erfgoed.

Ook interessant

Collectie

In deze nieuwe aflevering van Ten Duinen Ontpopt nemen we deze vaak gebruikte objecten uit de middeleeuwen onder de loep. Ze zien eruit als tandenstokers, maar laat je niet vangen!

Collectie

Benieuwd naar het verhaal achter dit mooie stukje uit onze collectie? Ontdek het snel in deze derde aflevering van 'Ten Duinen Ontpopt'!

Ten Duinen Ontpopt - Aflevering 2
Collectie

In deze aflevering geeft collectieregistrator/beheerder Gianna uitleg bij een versierd vrouwenhoofdje dat in 1978 werd opgegraven ter hoogte van het pand van de Duinenabdij.