Start de VR beleving

Veelgestelde vragen

Wat is Google Cardboard en hoe gebruik ik het?

Google Cardboard is de meest recente en zeer betaalbare VR beleving. Virtual Reality is een van de meest indrukwekkende media-evoluties. Google wil dit heel toegankelijk maken. Simpel, leuk en niet duur. Dat zijn de drie kernwoorden die het Cardboard project omschrijven.

Het enige wat je nodig hebt om Virtual Reality in 360° te beleven, is een smartphone en de cardboard bril. Plooi de ‘Ten Duinen@1490’ kartonnen kit. Dit duurt ongeveer 20 seconden. Steek je smartphone erin en start een app of een video. Je telefoon zal je twee licht andere beelden tonen die samenvloeien in één stereoscopisch beeld wanneer je door de twee lenzen kijkt.

Je hoofdbewegingen worden gemeten door je telefoon. Dit zorgt ervoor dat je kan navigeren en interageren in een virtuele wereld met niets anders dan je hoofd.

Is het gevaarlijk?

Neen. Zorg er wel voor dat je staat in een open ruimte of dat je comfortabel neerzit (bijvoorbeeld op een bureaustoel, om nekkrampen te vermijden).

Zal de cardboard bril werken met mijn telefoon?

De cardboardbril werkt met de meeste moderne Android en iOS smartphones. Er zijn drie dingen die je moet hebben op je telefoon:

Kan ik de cardboard bril ook gebruiken als ik een bril draag?

Google Cardboard is er voor iedereen. Natuurlijk hangt het af van je brilglazen, maar over het algemeen kan je alle versies van de cardboard gebruiken.

Is mijn Cardboard bril een officiëel erkend product?

Ja, al de cardboard brillen hebben het “Works with Google Cardboard” embleem.

Kan dit een negatief effect hebben op mijn ogen?

Dit heeft hetzelfde effect op je ogen als wanneer je je laptop of televisie gebruikt.

Ik heb geen internet (Wifi/3G/4G) op mijn smartphone

Om de ‘Ten Duinen @1490’ app te gebruiken moet je surfen naar een webpagina dus een internetverbinding is nodig. Je kan in het museum de wifi-connectie gebruiken om de app te laden. Als je je 3G/4G netwerk gebruikt om vr.tenduinen.be te openen, download je ongeveer 3 MB.

Terug